Tak til
 






  
05/05 2023

Til minde om Christian Rose

Det kom bag på mange, at den ellers så levende ex-borgmester i Ebeltoft døde i sidste uge. I dén anledning bringer vi følgende mindeord fra en anden ex-borgmester samme sted:


”Vi vidste godt, at Christian Rose var syg, og at det var alvorligt. Meddelelsen fra i fredags om, at Christian er død, virker alligevel rystende, og som om det er kommet uden varsel.
Når man har kendt Christian Rose i adskillige år, har han altid virket som noget af det mest livsbekræftende, man kunne møde. Og dét, vi mødte, var et varmt, humørfyldt og engageret menneske med mange alsidige talenter, og Christian brugte sine talenter. En kort opremsning af noget af dét, Christian har haft med at gøre og vil blive husket for, siger det hele.
I byråd i 20 år, i otte år som borgmester, i foreningsliv, som festlig musiker, som glarmester og erhvervsmand i det hele taget, som brandmand, i sejlsport og naturligvis i familien, som – efter at Christian droppede flere af de udadvendte gøremål – i endnu større omfang nød godt af hans kunnen og nærvær.
Christian Rose blev respekteret for sin ligefremme og umiddelbare facon uanset i hvilken forsamling, han bevægede sig. Og det var vel netop dette sammen med hans øvrige menneskelige sider og evner, der bevirkede dén tillid, som borgerne viste ham.
Han vil blive husket for meget, og som borgmester ikke mindst for på nye måder at have været med til at åbne Ebeltoft Kommune ud mod omverdenen, både den nære – nemlig Djursland – og den større med filmhøjskole og flygtningelandsby.
Christian Rose vil blive mindet som en markant, kreativ og dynamisk person, som efterlader sig et tomrum i lokalsamfundet og ikke mindst i hans nærmeste familie.
Livet gav Christian Rose utroligt meget. Han gav selv endnu mere tilbage til livet.”
Skrevet af tidligere Ebeltoft-borgmester Knud Thorgaard i Randers Amtsavis d. 10. august

Kilde: Randers Amtsavis

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam