Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Havet tog Grenaa-fisker!

Den 70-årige fiskeskipper, Hans Thomsen, Engdalen 24, Grenaa, anses for druknet under fiskeri i Kattegat ud for Grenaa. En storstilet eftersøgning af den savnede fisker og hans kutter »Ida« var forgæves.

Hele lørdag 1. december deltog mange skibe og to helikoptere i eftersøgningen på havet ud for Grenaa, men uden resultat. Der blev i de høje bølger fundet en fiskekasse, som blev taget med til Grenaa Havn, hvor fiskere med sikkerhed mente at kunne sige, at den stammer fra »Ida«. Dermed blev stemningen endnu mere knuget blandt den savnedes familie, kollegaer og venner. Alt tyder på, at kutteren er forlist i den kraftige blæst og den høje søgang, der var den nat. Hans Thomsen, der betegnes som en erfaren fisker, var fredag 30. november om aftenen sejlet ud fra Grenaa Havn for at fiske i løbet af natten, og det var hans plan at vende hjem tidligt lørdag morgen. Det er konstateret, at han over radioen havde kontakt med en anden fisker ved 03-tiden. Hans Thomsen sagde da, at han var på vej i havn, hvor han regnede med at være ved 05-tiden. Han er måske blevet overrasket af den kraftige blæst, der tog til i nattens løb, og de store bølger.

Intet nødsignal

Samtalen med den anden fisker er det sidste livstegn, man har fra Hans Thomsen. Der kom aldrig noget nødsignal. Da han ikke var kommet i havn ved 8.30-tiden, blev der slået alarm til Redningsstationen i Grenaa. Herfra blev det store søredningsapparat sat i gang via Søværnets Operative Kommando i Århus og Kattegat Marinedistrikt. To redningshelikoptere fra Flyvestation Aalborg og Flyvestation Skrydstrup var på skift sat ind i eftersøgningen. Blandt de mange skibe, der deltog i eftersøgningen, var redningsbådene fra Grenaa og Anholt, lodsbåden fra Grenaa og fiskekuttere fra Grenaa. En tysk undervandsbåd, der var på vej til Norge, og som tilfældigvis befandt sig i farvandet ud for Grenaa, var i nogle timer også med i eftersøgningen. Eftersøgningen blev besværliggjort af den kraftige blæst, høje bølger og mange regnbyger, som nedsatte sigtbarheden. På et tidspunkt blæste det op til 15 sekundmeter.

Undersøgte hele kysten

Vicepolitikommissær ved politiet i Grenaa, Ken Glavind, siger, at Søværnets Operative Kommando kl. 10.17 bad politiet undersøge hele kyststrækningen fra Grenaa Havn til Bønnerup for at se, om kutteren skulle være skyllet ind der. I løbet af hele lørdagen gennemkørte patruljevogne denne strækning for at observere, og betjentene talte også med mange mennesker for at høre, om de havde set noget til den savnede kutter. Helikopteren indstillede flyvningen lørdag sidst på eftermiddagen, da det blev mørkt, mens fire skibe fortsatte indsatsen til havs, hvor de med projektører søgte efter »Ida«. Lørdag aften besluttede SOK at indstille eftersøgningen, idet man da formodede, at den savnede fiskeskipper måtte være omkommet i det kolde vand. Eftersøgningen blev ikke genoptaget søndag, idet man ikke anså det for muligt at finde den savnede fiskeskipper i live.
»Ida« var en fiskekutter på 27 fod (ca. ni meter lang) med et lyseblåt skrog og en hvid overbygning.
m.s.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam