Djurslandsportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: Med 10 mand kæmpede GIF forgæves mod overmagten

Det var de rene amatører mod Superliga-reserverne og kontraktspillerne fra Randers Freja. På papiret så det næsten håbløst ud for GIF før lørdagens Danmarksseriekamp på Grenaa Stadion, og det viste sig også på banen.

Anders Kaagh blev kåret til dagens GIF'er efter hjemmekampen mod Randers Freja. Med otte mål er Kaagh topscorer, og den tidligere kontraktspiller i bl.a. AGF bliver måske i GIF i næste sæson.
Af Mogens Q. Sloth

GIF var klart underlegen og tabte med kun 10 mand de sidste 70 minutter 0-4 til det suveræne tophold efter 0-2 ved pausen. En situation i det 19. minut fik stor indflydelse på kampens udvikling. GIF's midterforsvarer, Jesper Laursen, fik det røde kort, fordi han som sidste mand i forsvaret - efter dommerens mening - ulovligt stoppede en Freja-angriber i et gennembrudsforsøg. Straffespark, som Will John udnyttede til 0-1. Set udefra virkede det som en tynd udvisning og et tvivlsomt straffespark.
Jesper Laursen sagde efter kampen: »Jeg pressede ham bare, og jeg mener, at jeg ikke lavede noget ulovligt«.
I det hele taget var dommer Niels Lynnerup ikke GIF venligt stemt. I adskillige situationer undlod han at dømme frispark til GIF, og Freja fik tildelt en del tynde frispark. Til sidst fik GIF-anfører Søren Johanson en advarsel for at give sin berettigede mening til kende over for dommeren. Efter Laursens udvisning blev Simon Sørensen rykket ned i midterforsvaret. I det 41. minut blev det 0-2 ved Nicolas Bøgild, der efter en heldig kontra pludselig stod fri.

Freja i højere tempo

Freja spillede i et højere tempo og med større boldsikkerhed - et par gear over GIF'erne, der som sædvanlig kæmpede godt, men ikke kunne få spillet til at flyde. Dertil var afleveringerne for ringe. Undervejs i Freja-dominansen havde GIF enkelte gode kontrastød, men de »halve« chancer blev ikke udnyttet.
I 2. halvlegs start fik GIF trods undertal en god periode med nogle farlige angreb, men ellers var det Freja, der sikkert spillede bolden rundt og ventede på blottelser i GIF-forsvaret. Og de kom. Det kunne være blevet til flere scoringer, hvis ikke målmand Jesper Kroer havde disket op med flere store redninger. I det 32. minut blev det 0-3 ved Michael Byskov, der scorede efter en dribletur. I det 38. minut faldt det fjerde mål. Will John blev spillet fri i venstre side og scorede sit andet mål.
Alt i alt: Med kun 10 mand kunne et fighterbetonet GIF-hold ikke true et disciplineret og velspillende tophold, der kun har tabt tre kampe i hele sæsonen.

Kaagh bliver måske

Anders Kaagh blev kåret til dagens GIF'er på grund af sin store arbejdsindsats i front, hvor han trods barske arbejdsbetingelser viste sin farlighed, selv om han var ladt meget alene.
Efter kampen sagde Anders Kaagh til Grenaa Bladet, at det endnu ikke er afklaret, hvor han spiller efter forårssæsonen.
– MÃ¥ske spiller jeg stadig i GIF i den nye sæson, sagde Kaagh, der med otte mÃ¥l i 11 kampe er en suveræn topscorer for GIF.
Cheftræner Brian Engelunds kommentar:
– For os blev kampen smadret i det 19. minut, da vi fik en mand smidt ud, men før det skete, synes jeg heller ikke, vi var parate nok til den store opgave. Vi kom for sent i tacklinger og markeringer, og 0-1-mÃ¥let var et udslag af dette. Det kunne mÃ¥ske virke underligt, at vi ved 0-2 stadig stod langt tilbage pÃ¥ banen. Men jeg turde simpelthen ikke kaste flere mand frem i en offensiv - for sÃ¥ havde vi formentlig fÃ¥et en »snitter« (et endnu større nederlag - red.), sagde GIF-træneren.
Ærlige Engelund hæftede sig ved, at kampen næsten var en tro kopi af efterårets kamp i Randers, hvor GIF også fik en mand vist ud efter 15-20 minutter, og hvor resultatet også blev 4-0 til Freja.
Trods nederlaget i lørdags er GIF stadig otte points over nedrykningsstregen foran Frederikshavn, der dog har spillet en kamp færre. På lørdag spiller GIF mod midterholdet B 1913 i Odense.

Kilde: Grenaa Bladet