Djurslandsportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: Grenaa IF-sejr i intens bundgyser

Efter en intens bundgyser vandt Grenaa IF onsdag aften i sidste uge på udebane over Brabrand med 3-1 efter 1-1 ved pausen. Dermed lagde GIF endnu mere luft til nedrykningsstregen og synes godt på vej til at sikre sin forbliven i landets fjerdebedste foldboldrække.

Anders Kaagh (til venstre) har scoret fem af Grenaa IF's otte mål i de fire første turneringskampe. Til højre den anden frontangriber Mikkel Stær, der er kommet til GIF fra Kolind. Han blev skadet i udekampen mod Brabrand. Foto: Mogens Q. Sloth
Af Mogens Q. Sloth

Det var først og fremmest på grundlag af en udmærket 2. halvleg, hvor der blev vist en enorm gejst og vilje, at formstærke GIF hjemtog den meget vigtige sejr mod nr. trediesidst, Brabrand.
Hjemmeholdet lagde bedst ud, men det var GIF, der kom foran i det 13. minut. Backen Marc Maze sendte en fremragende aflevering over en halv banelængde frem til Anders Kaagh, der løb fra sin oppasser og scorede med et hårdt og velplaceret skud. Han har nu scoret fem af GIF's otte mål i forårets første fire kampe. Føringen holdt kun fire minutter. I det 17. minut udlignede Brabrand ved Khaled Paikar, der pludselig stod fri foran mål. I det hele taget var det Brabrand, som dominerede spillet, og som med enkle midler kom frem til overraskende mange chancer, mens GIF kun sjældent svarede igen. Generelt kneb det atter med GIF's pasningsspil.

En forvandling

Efter pausen var GIF et helt andet og markant stærkere hold. Det var som om, at alle spillere havde fået puttet en energidrik i pausetéen. I modsætning til 1. halvleg blev de fleste nærkampe nu vundet, og det blev til adskillige store chancer ved Anders Kaagh, Daniel Galler og Christian Fritze.
Det syntes kun at være et spørgsmål om tid, inden GIF skulle have et føringsmål, og det holdt stik. Efter, at GIF var blevet snydt for et straffespark, blev det helt fortjent 1-2 i det 25. minut. På højre fløj modtog Kristian Gatten Pedersen en lang bold, og efter en tackling fik han sendt den ind over, hvor Christian Fritze havde let ved at score. Christian Fritze var skiftet ind som angriber allerede i det 14. minut i stedet for Mikkel Stær, der blev skadet.

Hårde nærkampe

To minutter efter GIF's føringsmål var Brabrand tæt ved at udligne, men Jesper Kroer klarede skuddet ude ved den ene stolpe. Det var Brabrands eneste chance i 2. halvleg, mens GIF producerede chancer på stribe som følge af flot fight. Især blev fløjene godt udnyttet. Mod slutningen steg kampen i intensitet, og der var talrige hårde nærkampe på midtbanen med masser af frispark til følge. Efterhånden virkede Lars Lundkvists tropper dog halvtrætte og sårbare over for lange bolde til GIF's fløje. Og det var netop på en dyb fremlægning, at Daniel Galler på grænsen til offside fik sparket 3-1-scoringen i kassen fire minutter inde i dommerens overtid.

Der blev lukket op
for energitanken
Cheftræner Brian Engelund betegnede GIF's indsats i 1. halvleg som dårlig, men var begejstret for sine troppers markante fight i 2. halvleg.
– Efter pausen var devisen, at vi ville spille enkelt, vinde andenboldene og køre pÃ¥ energitanken. Og via spillernes energi fÃ¥r vi samlet masser af bolde op og spillet os frem til mindst fem store chancer. Det var et helt andet GIF-hold, vi sÃ¥ pÃ¥ banen i 2. halvleg, og heldigvis gav dominansen resultat i form af mÃ¥l, sagde Brian Engelund.

Den utrættelige arbejdsmand

Engelund fremhævede på ny Anders Kaagh som en mand, der med sit antrit og sin målfarlighed gjorde en forskel, men han kårede den utrættelige arbejdsmand på midtbanen, Simon Sørensen, som dagens GIF'er. Tilbagevendte Rasmus Wetche blev midt i 2. halvleg udskiftet med Claus Koch. Anfører Søren Johanson gik som sædvanlig forrest i fighten, men det kostede også. To gange måtte han behandles for skader uden for banen, men vendte utroligt nok tilbage og kæmpede haltende videre. Et kvarter før tid lod han sig dog udskifte med Mads Møller.

En god start

Cheftræner Engelund glæder sig over den gode start, GIF har fået på sæsonen.
– Vi kan nu begynde at skimte midterholdene i rækken, og det hele minder meget om situationen for et Ã¥r siden, da vi ligeledes havde et flot forÃ¥r.
Ca. 20 trofaste fans havde taget turen til Brabrand for at støtte GIF i kampen for at undgå nedrykning. Lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg blev spillet efter denne udgaves deadline, men Kristi Himmelfartsdag, torsdag 1. maj, spiller GIF atter på Grenaa Stadion. Det er mod et andet af bundholdene, Middelfart. Søndag 4. maj om eftermiddagen har GIF sin tredie hjemmebanekamp i træk, og det er mod B 1909.

Kilde: Grenaa Bladet