Djurslandsportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: Flot fight gav et enkelt point i Viborg

På en flot fight over hele linien lykkedes det Grenaa IF at sikre sig det ene point i lørdagens svære udekamp mod Viborgs Superliga-reserver. Kampen sluttede 1- 1 efter en 1-0 føring til GIF ved pausen.

Før hjemmekampen mod Frederikshavn blev GIF's solide midtbanespiller, den 29-årige Simon Sørensen, hyldet for sin kamp nr. 250 i GIF-trøjen. Han fik overrakt blomster af anfører Søren Johanson (til højre).
Af Mogens Q. Sloth

GIF's mål blev scoret af den tidligere kontraktspiller i AGF og Viborg, Anders Kaagh, der endnu engang viste sin store værdi for barndomsklubben, som han er vendt hjem til. Han har scoret fire af GIF's fem mål i forårets første tre kampe, hvor GIF er ubesejret med fem points og stadig ligger seks points over nedryk- ningsstregen. Det var først og fremmest en stor holdindsats, hvor alle mand kæmpede stærkt, der var baggrunden for GIF's pointudbytte i domkirkebyen. Det gode spil var der langt imellem, men det var også næsten umuligt at praktisere på den elendige bane, som Viborgs første-holdstrup har brugt til træning. GIF's føringsmål i 1. halvleg faldt i det 30. minut. Efter et hjørnespark fra Kristian Gatten Pedersen headede Anders Kaagh bolden i kas- sen. Der var kun spillet tre minutter af 2. halvleg, da hjemmeholdet fik udlignet ved stortalentet Niclas Tychsen. Han scorede med et velplaceret skud lige uden for straffe- sparkfeltet. Til stor overraskelse for GIF-lejren spillede Vi- borg næsten udelukkende med lange bolde, hvilket formentlig skyldtes de dårlige baneforhold. Viborg stillede med mindst fire kontraktspillere. Det var hovedstødsstærke Lasse Kryger, Niclas Tychsen, Robbie Russell og Zoltan Balog. Sidstnævnte har spillet kampe i Champions League for den ungarske klub Ferencvaros. GIF matchede dog til fulde de stærke midtjyder, der i deres angreb gang på gang blev afvist af GIF's solide midterforsvar med Frank Vinding og Jesper Laursen i spidsen. Også backene fik lukket godt af for modstandernes kantspil. I 2. halvleg havde Viborg dog et par store chancer, men GIF-målmanden Jesper Kroer stod godt og greb især godt ind i feltet.
Også GIF havde et par gode chancer, men generelt havde GIF især i 1. halvleg svært ved at fastholde bolden i egne rækker, og midtbanen gav for lidt støtte til de to frontangribere, Mikkel Stær og Anders Kaagh. GIF-træner Brian Engelund var glad for det ene point mod Viborg, der ligger nr. syv i rækken.
– Vi har generelt et godt tag pÃ¥ Viborg i turneringen, og det havde vi ogsÃ¥ i denne kamp, hvor vi med en stor arbejdsindsats og et kæmpe løbearbejde fik uafgjort. Det er for os et tilfredsstillende resultat pÃ¥ udebane, sagde Bri- an Engelund.
Mod slutningen af kampen fik tre-fire GIF-spillere småskader, men de bed smerterne i sig og kæmpede videre. Som de øvrige viste de høj moral. Mod slutningen af kampen måtte en skadet Søren Johanson dog lade sig udskifte med Niklas Nørlinger, og Christian Fri- tze fik de sidste ti minutter. Brian Engelund roste Anders Kaagh for endnu engang at vise skarphed foran mål og sco- re på sin eneste store chance, mens han i forsvaret fremhævede Frank Vinding, som han kårede til dagens GIF'er. Der er udsigt til et bunddrama, når GIF spiller den næste turneringskamp allerede onsdag aften 23. april på udebane mod Brabrand, der som nr. trediesidst er på en nedrykningsplads.
– Det bliver en meget vigtig kamp for os, hvor vi skal forsøge at komme længere frem pÃ¥ banen og være spilstyrende, siger Brian Engelund.

Kilde: Grenaa Bladet