Djurslandsportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: Tre points, der lunede for GIF

Det kneb, men til sidst fik Grenaa IF hevet sejren i land i det vigtige bundopgør mod Frederikshavn på Grenaa Stadion i lørdags. I det sidste minut scorede Anders Kaagh sejrsmålet på straffespark til 2-1, og det var tre points, der sammen med forårssolen lunede for GIF i kampen for at undgå nedrykning.

Anders Kaagh scorer GIF's sejrsmål på straffespark et minut før tid.
Af Mogens Q. Sloth

Med sejren rykkede GIF fra 13. til 11. pladsen og er nu seks points over nedrykningsstregen. Brabrand på 14. pladsen har dog spillet en kamp færre. Det spil, som hjemmeholdet leverede på Grenaa Stadions efter årstiden flotte grønsvær, var ikke kønt, men GIF-erne skal roses for en energisk arbejdsindsats, og til sidst gav anstrengelserne resultat og udmøntede sig i en kneben, men fortjent sejr. Det så længe ud til, at GIF måtte nøjes med uafgjort, men et minut før tid blev Mikkel Stær i fri position i feltet nedlagt af Frederikshavns målmand, Dan Christensen. Klart straffespark, som Anders Kaagh sikkert udnyttede, da han hamrede bolden op i hjørnet. Det var Anders Kaaghs andet mål, og den tidligere kontraktspiller i AGF har vist sin værdi og har nu scoret tre mål i de to første kampe tilbage i GIF-trøjen. GIF viste det bedste spil i kampens første kvarter og kom foran i det 12. minut ved Anders Kaagh. Han modtog en lang stikning, afdriblede to forsvarer og scorede med et hårdt, fladt skud. Der viste han sit mål-instinkt. Kun fem minutter senere udlignede Frederikshavn ved Rune Sønderby tæt foran mål, hvor GIF's målmand, Jesper Kroer, var uheldig at tabe bolden. Herefter overtog gæsterne mere og mere af spillet og var farlig på adskillige dødbolde. GIF's midtbane havde svært ved at sætte sig igennem, og hjemmeholdet var sjældne gæster i angrebszonen. 1-1 ved pausen.

Kroer reddede et straffespark

Der var kun spillet 36 sekunder af 2. halvleg, da Frederikshavn fik tilkendt straffespark efter, at GIF's Mikkel Stær havde skubbet en modstander i ryggen i feltet. Så tog Jesper Kroer revanche for bommerten i 1. halvleg. I flot stil klarede han straffesparket. Resten af kampen havde gæsterne ikke en reel chance. Det var GIF, som var spilstyrende og nåede frem til flere store chancer, bl.a. ved Kristian Gatten Pedersen. Intensiteten steg hen mod kampens slutning og kulminerede med det straffesparkmål, som sikrede hjemmeholdet de tre værdifulde points.
GIF's cheftræner, Brian Engelund, glædede sig over den meget vigtige sejr i bundstriden og roste sine spillere for en god moral ved ikke at give op og kæmpe til det sidste.
– Jeg var tilfreds med det første kvarter, hvor frontangriberne Lars Krøyer og Anders Kaagh kom godt med i spillet, men resten af halvlegen var der for langt mellem kæderne. Efter pausen kom backs og kanterne mere med i spillet, og vi kom til mange indlæg. Vi blev ved med at tro pÃ¥ det, og heldigvis fik vi det nødvendige udbytte, sagde Engelund.

Gatten dagens mand i skysovs

Selv om Anders Kaagh gjorde en forskel med sine to mål, blev Kristian Gatten Pedersen af Engelund udnævnt til dagens GIF'er.
– Kristian Gatten Pedersen satte íkke en fod forkert og spiller med stadig større selvtillid pÃ¥ fløjen. Han er en spiller med et stort potentiale, sagde Engelund.
Før kampen blev den 29-årige midtbanespiller Simon Sørensen hyldet for sin kamp nr. 250 for GIF.
På lørdag spiller GIF på udebane mod Viborgs Superliga-reserver, der ligger nr. seks.

Kilde: Grenaa Bladet