Djurslandsportalen.dk

Tak til

05/05 2023

God sæsonstart for Grenaa IF

Jublende strakte Grenaa-spillerne armene i vejret efter forårssæsonens første turneringskamp i Danmarksserien. På udebane mod storfavoritterne Vejle Boldklub lykkedes det Grenaa IF at hjemføre det ene point efter resultatet 2-2. Og med lidt held kunne GIF have taget alle tre points.

GIF’s Danmarksserie-herrer fik en god start pÃ¥ anden sæson-halvdel, da de lørdag eftermiddag mødte Vejle Boldklubs andethold pÃ¥ Grejs Stadion. 0-2 blev nemlig vendt til 2-2 mod storfavoritterne, der havde adskillige kontraktspillere pÃ¥ holdet. Dette foto er taget i forbindelse med den omvendte kamp pÃ¥ Grenaa Stadion i 2007, hvor det var Vejle der jublede efter slutfløjtet. Kampen sluttede nemlig 3-2 til VB. Foto: CC Foto v/ Carsten Christensen.
Af Mogens Q. Sloth

Alt i alt blev det en god og lovende sæsonstart for GIF, der kæmper energisk for at undgå nedrykning. Da Vejle Boldklubs baner var for mudrede at spille på, blev kampen flyttet til idylliske og landlige omgivelser i landsbyen Grejs lidt nordøst for Vejle.
Da der var spillet 17 minutter, førte Vejle 2-0, og alt tegnede til en sikker hjemmesejr. GIF ville det imidlertid anderledes og kæmpede sig flot tilbage. Den fortjente udligning stod Daniel Galler for fem minutter før tid. Det blev 1-0 i det 11. minut ved Ulrik Balling pÃ¥ hovedstød efter et perfekt indlæg fra den tidligere AGF’er og udlandsprof i Spanien, Danilo Arrieta. Samme Balling, der var Vejles bedste spiller, gjorde det ogsÃ¥ til 2-0 i det 17. minut. Begge mÃ¥l blev scoret pÃ¥ kontraer, mens GIF-spillerne var pÃ¥ vej frem. I det hele taget spillede Vejle meget med lange bolde, hvilket GIF's træner var noget overrasket over.

Kaagh reducerede

Stille og roligt arbejdede GIF sig ind i kampen efter Vejles chokstart. De to høje og hovedstødsstærke midterforsvarere, Jesper Laursen og Frank Vinding, afviste Vejles høje bolde, og i det 26. minut fik GIF reduceret. Rasmus Wetche vandt en nærkamp på midtbanen og lagde en dyb stikning til farlige Anders Kaagh. Han slap fra sin oppasser, Marc Pedersen, og udplacerede elegant Jimmi Klitland i Vejles mål. Klitland har en fortid som Superliga-målmand for Køge Boldklub. På Vejles hold måtte en lyskenskadet Sammy Youssouf efter en halv time lade sig udskifte. Indtil da havde den tidligere så kendte målscorer haft det svært.
2-1 var stillingen efter 1. halvleg. Straks efter pausen havde Vejle en stor chance, men Michael Fisker kom for sent til Ballings indlæg. Vejle fortsatte med lange bolde, som GIF-forsvaret havde styr på, og i den anden ende havde GIF et par gode chancer.

Snydt for et straffespark

GIF appellerede for straffespark, da indskiftede Lars Krøyer blev sparket ned i straffesparkfeltet, men dommerens fløjte var tavs. GIF sendte til sidst tre mand helt frem, og i det 85. minut faldt den fortjente udligning. På Anders Kaaghs oplæg scorede indskiftede Daniel Galler med et godt skud fra halvdistancen. GIF's sikre og tålmodige spil gav udbytte til sidst. Retfærdigheden skete fyldest.

God holdmoral
GIF's cheftræner, Brian Engelund, var godt tilfreds med det ene point på udebane, og efter kampen sagde han:
– Vi viste god holdmoral ved at komme tilbage efter at have været bagud 0-2, og det spil, vi viste, var fuldt pÃ¥ højde med Vejles, selv om de mødte med fire-fem kontraktspillere og mange talentfulde spillere fra deres U-hold. BÃ¥de fysisk og teknisk matchede vi Vejle, og indsatsen giver et godt afsæt til de kommende kampe, sagde Brian Engelund.
På lørdag eftermiddag har GIF en meget vigtig kamp på Grenaa Stadion mod bundholdet Frederikshavn. Her skal GIF vinde for at holde sig fri fra nedrykningsfare. Trods det ene point i Vejle rykkede GIF fra 12. til 13. pladsen i rækken, men er nu tre points fra en nedrykningsplads mod hidtil to. Til sæsonpremieren i Vejle mødte GIF med følgende hold: Jesper Kroer, Søren Johanson, Jesper Laursen, Frank Vinding, Marc Maze, Rasmus Wetche, Klaus Koch, Kristian Gatten Pedersen, Anders Kaagh, Simon Sørensen og Mikkel Stær. De tre indskiftere: Lars Krøyer, Daniel Galler og Niklas Nørlinger. Debutanter var Klaus Koch, der kommer fra Stenvad, og Mikkel Stær fra Kolind.

Kilde: Grenaa Bladet