Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Ældrerådet tilfreds med budget 2004

Grenaa Bladet:
Ældrerådet i Grenaa har på sit sidste møde gennemgået besparelserne på ældreområdet, hvor der var forslag til store besparelser på over 5 mio. kr. – Nu efter Byrådets 2. behandling og vedtagelse af budgettet for 2004, ser det meget bedre ud, idet der formentlig kun spares små 450.000 kr.


Formanden for Ældrerådet i Grenaa Svend Erik Christiansen glæder sig over resultatet, vel vidende, at byrådet har taget forbehold overfor konsekvenserne om eventuel straf for at forhøje skatteprocenten med 0,5%, med muligheder for genforhandling af budgettet.
Det er glædeligt at der ikke røres ved hjemmehjælpen/
rengøringen, som det var lagt op til. Det er ligeledes med glæde ældrerådet konstaterer, at genoptræningspladserne på Hedebo-Centret indtil videre bevares uændrede. Ældrerådet havde peget på det uheldige i, at nedlæggesdisse pladser, så længe der ikke var andre alternativer til ældres genoptræning efter overstået sygehusophold. Til gengæld har man intet imod, at der løbende sker en vurdering, og eventuel lån af pladser til nabokommunerne.
Køkken og Café i Posthaven var også truet af sparekniven, men også her holdt byrådet hovedet koldt, så dette gode tilbud kan fortsætte, endda med en køkkenfunktion som skal levere mad til Mølleskolen 2 gange om ugen i lighed med den levering, der sker til Vestre Skole.
Julefesten for de ældre er bevaret uændret i 2003, hvor festen bliver onsdag den 3. december i Kulturhuset, men i 2004 er bevillingen til julefesten skåret ned med 10.000 kr. til 18.000 kr., så her overvejer ældrerådet at opkræve entre til udligning af denne besparelse.
Det blev betaling for madservicen fra Centralkøkkenet der måtte holde for med en mindre forhøjelse fra godt 41 kr. pr. dag til 45 kr. – Endvidere skal serviceniveauet i Plejehjemmene skæres ned fra 0,70 til 0,69 – hvor forslaget lød på en faktor på 0,68. Det betyder en lille personalereduktion på 1 til 2 medarbejdere fordelt over alle 5 plejehjem.
Voksen- og Fritidsudvalget har på byrådets vegne lyttet til os i budgetbehandlingen op til den endelige vedtagelse, vel vidende, at udvalget og byrådet meget nødigt vil nedsætte servicen på ældreområdet, slutter S.E.Christiansen.

Kilde:

Grenaa Bladet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam