Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Efterårsprogram 2003 fra Foreningen Norden

Grenaa Bladet:
Nordisk viseaften, bustur til Clausholm Slot og en nordisk aften på Grenaa Bibliotek. Det er nogle af de arrangementer, man kan finde i efterårsprogrammet fra Foreningen Norden i Grenaa.


Det næste arrangement i foreningen er en nordisk viseaften i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa tirsdag den 14. oktober kl. 19.30 med den islandske guitarist og sangerinde Hanna G. Ragnarsdottir. Hun vil spille og synge både ældre, kendte og nye danske og nordiske sange og viser. Med sig har hun guitaristen Jon Kjærran og pianisten Thomas Johansen. Arrangementet indgår i den såkaldte »Levende Musik-uge« og støttes af Dansk Musiker Forbund. Billetprisen er 60 kroner, men medlemmer af Foreningen Norden slipper en 20’er billigere.
Tirsdag den 28. oktober rykker foreningen så ind i Dronningens Ferieby. Emnet er Island - i film, lysbilledet og rejseoplevelser. Der vil således blive vist film fra den spændende ø, og bestyrelsesmedlem Søren Kjær viser egne lysbilleder og fortæller om rejseoplevelser fra sagaøen højt mod nord. Dette arrangement er også åbent for ikke-medlemmer.

Skumringstid på biblioteket
Mandag den 10. november samarbejder foreningen med Grenaa Bibliotek. Traditionen tro afholder man her en nordisk aften som optakt til Nordisk Biblioteksuge. Som de foregående seks år starter aftenen med oplæsning af en fælles tekst. Der læses højt på samme tid i hele Norden. Da årets tema er »Norden & Havet« er den fælles tekst naturligvis præget af det. Dette arrangement laves i et samarbejde mellem Foreningen Norden, Grenaa Vise-Verse Klub og Grenaa Bibliotek. Aftenens oplæser er Agnete Keller Pedersen. Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede.
Efterårsprogrammets sidste arrangement foregår i Dronningens Ferieby den 2. december. Emnet er islandske juletradtitioner. Sundhedsplejerske i Ørum, Holmfriedur Vignisdottir, fortæller denne aften om, hvordan det er at holde jul på Island. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Dette arrangement er også åbent for ikke-medlemmer.
Foreningen Nordens bestyrelse ser p. t. ud som følger: Formand Per Gentsch, Kai Hansen, Allan Christensen, Alice Espeholt, Søren Kjær, Karl E. Guldborg og Bent Laugesen.

Foreningen Norden har taget hul på sit efterårsprogram. Næste indslag sker tirsdag den 14. oktober i denne uge, hvor islandske Hanna G. Ragnarsdottir og hendes to musikere giver koncert i Kulturhuset Pavillonen.

Kilde:

Grenaa Bladet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam