Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Bliv bedre til at læse, stave og regne:

Grenaa Bladet:
FVU-kurserne er med til at give hele Djursland et løft!
Alt for mange danskere kender den situation, at ord bliver volapyk og tallene driller.
Det anlåes, at op mod 1 million voksne mennesker i Danmark har problemer med at læse, stave og regne - og dermed har brug for at kunne læse, stave og/eller regne bedre.


Lige nøjagtig sådan et undervisningstilbud findes faktisk. Det hedder FVU - Forberedende Voksen Undervisning - og der er tale om et tilbud for voksne over 18 år, der har behov for at blive bedre til at læse, stave og/eller regne - og det er gratis at deltage i undervisningen, der lokalt varetages af VUC Djursland.

Styregruppe nedsat i 2002
For at gøre borgerne på Djursland mere opmærksomme på mulighederne for at blive bedre til at læse, stave og regne, blev der i foråret 2002 etableret en styregruppe bestående af de faglige organisationer på Djursland, AF Grenaa, VUC Djursland, AOF Randers og Jobrotation Djursland. Siden har denne styregruppe opnået fine resultater på området i tæt samarbejde med en række virksomheder på Djursland. Der er således allerede sat flere FVU-aktiviteter i gang på Djursland i denne periode, og der satses stærkt på at få endnu flere af disse FVU-skibe søsat i den nærmeste fremtid. Konsulent i Jobrotation Djursland, Niels Erik Iversen fortæller:
– Målet er helt klart at højne uddannelsesniveauet på Djursland - til fordel for såvel de ledige som for medarbejderne ude på virksomhederne. Et generelt løft over hele linien med andre ord. Et tilbud om undervisning i læsning, stavning og regning kan blandt andet have stor betydning for dels de ledige på Djursland, men dels også i høj grad for medarbejderne i virksomhederne på Djursland, siger Niels Erik Iversen, og fortsætter:
– Et FVU-kursus kan give en øget effektivitet, idet medarbejderne ofte vil løse opgaverne hurtigere og mere effektivt efter et læse- eller regnekursus. Modstanden mod forandringer på arbejdspladsen bunder også ofte i, at der følger nye læse-, stave- og regneopgaver med, så her kan man altså også opnå at få mere fleksible og omstillingsparate medarbejdere. Større sikkerhed i læsning og regning giver derudover medarbejderne en personlig tilfredsstillelse og større selvværd på arbejdet og i fritiden, så alle parter vinder noget. Ikke mindst virksomhederne, der får dygtigere og mere motiverede medarbejdere ud af disse FVU-forløb, siger Niels Erik Iversen.

Lokal brochure kan rekvireres
Interesserede virksomheder og andre kan kontakte ham på tlf. 40 46 94 80. Han vil blandt andet kunne oplyse om de muligheder for meget fleksible undervisnings-moduler, der kan strikkes sammen omkring FVU’en. Der er i øvrigt også udfærdiget en brochure omkring mulighederne for FVU-undervisning. Den er specielt rettet mod Djursland, og vil også kunne rekvireres ved at kontakte Niels Erik Iversen på førnævnte telefonnummer.

FVU-undervisning er et tilbud, der kan forbedre læse-, stave- og regnefærdigheder hos såvel ledige som medarbejdere ude på virksomhederne her på Djursland. Flere FVU-forløb er allerede blevet gennemført med stor succes her på Djursland.

Kilde:

Grenaa Bladet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam