Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Ministeren giver igen

Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) er allerede (takket være Lokalavisen!) på banen med en tilbagevisning af Jan Petersens kritik af forholdene omkring lukningen af Efterskolen Fremtidsbroen. I går omtalte vi Jan Petersens (S) spørgsmål til ministeren, og i dag kan du læse både spørgsmålet i sin rette ordlyd og ministerens udførlige svar.


Ulla Tørnæs begrunder lukning af Fremtidsbroen
Folketingsmedlem Jan Petersen (S) spørger d. 22. august 2003 undervisningsminister Ulla Tørnæs (V):

"Vil ministeren oplyse, hvilken indstilling kammeradvokaten har afleveret til ministeriet, og, såfremt ministeriet ikke har fulgt indstillingen helt eller delvist, udførligt begrunde dette?"

Hvortil Ulla Tørnæs (V) svarer:
Kammeradvokaten har d. 23. juli 2003 overfor ministeriet vurderet, at ministeriet, efter de oplysninger som forelå for kammeradvokaten, burde tiltræde et akkordforslag, hvorved ministeriet ville kunne opnå 25% dækning af sine restancer i modsætning til en anslået dækning på 5% i tilfælde af konkurs.
Der er ikke tvivl om, at akkordforslagets 25% af 1,5 mill. kr. udfra en ren fnansiel betragtning ville være bedre end dét, som staten nu kan se frem til. Ministeriets begrundelse for ikke at tiltræde det foreliggende akkordforslag bygger dog på dén afvejning af flere forhold, som ministeriet selvstændigt skal foretage i en sådan sag.
Ministeriet har således i denne afvejning bl.a. også taget hensyn til, at Kammeradvokaten i sin vurdering overfor ministeriet har anført, at det da foreliggende materiale indeholder en del uklare forhold, og at driftsbudgettet for skoleåret 2003/2004 fremstår til dels udokumenteret. Ministeriets egen vurdering af skolens budgetter var, at de var mangelfulde og uklare, ligesom skolens økonomi-styring ikke havde levet op til de krav, der almindeligvis kan stilles til en selvejende institution.
Ministeriet var dog fuldt ud opmærksom på antallet af elever, der havde tilmeldt sig det nye skoleår, men med den ovenfor omtalte usikkerhed om skolens fortsatte drift ville det efter ministeriets vurdering kunne påføre staten yderligere tab som følge af for meget ydede tilskud, som skolen (heller) ikke ville kunne tilbagebetale. Endvidere ville de nytilmeldte elever kunne blive udsat for en skolelukning midt i et skoleår.
Endelig har ministeriet fundet det nødvendigt at tage hensyn til den årelange praksis for kun helt undtagelsesvis at medvirke til akkordordninger for frie skoler, når dette er begrundet i varetagelsen af ministeriets kreditor-interesser. Denne praksis er vigtig at fastholde for at anspore skolerne til at gennemføre en streng økonomistyring."

Kilde:

Rex / Bjarke


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam