Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Borgermøde blev en succés

Fra alle sider, vi har talt med hér på Nørre Djurs NetNyt, bliver der givet udtryk for, at borgerne i Hemmed og lokalpolitikerne og deres embedsmænd fra Teknisk Forvaltning kom hinanden flere skridt nærmere, da der i aftes var borgermøde om en mere sikker trafikløsning igennem Hemmed.
Læs mere hér!



Problemerne omkring den ofte kraftige trafik mellem Glesborg og Bønnerup og dens indvirkning på Hemmed-borgernes tryghed er et tema, der snart har været snakket om i rigtigt mange år. Flere steder er der meget smalt igennem den lille landsby, men for mange bilister har været tilbøjelige til at køre for stærkt igennem Hemmed. Det har givet en utryg stemning, specielt i forhold til de mange børn og deres sikkerhed.
Derfor har der op gennem halvfemserne været prøvet forskellige typer af vejbump, men dem har der været delte meninger om. Sidst i halvfemserne kom så den såkaldte Hemmed-vej på den politiske dagsorden, og der blev skabt flertal for at låne penge til at anlægge en ny og bred vej mellem Glesborg og Bønnerup, men uden om Hemmed igennem Svapkæret. Der var kun én ting galt med dén vej: den blev aldrig til noget på grund af Nørre Djurs Kommunes ufatteligt dårlige økonomi med tilhørende opsyn fra Indenrigsministeriet.
Og folk i Hemmed har stadig ikke fået løst deres problemer med den ofte tunge trafik igennem deres by, og derfor har nogle af dem samlet sig en Trafikgruppe. Den ville man gerne fra Teknisk Forvaltning komme i møde med borgermødet i aftes, selv om der rent faktisk ikke er penge overhovedet i kommunekassen lige nu. Men man er ude på at gennemdrøfte nogle forskellige idéer og forslag med borgerne, så der ligger en færdig plan klar, når der forventeligt bliver afsat penge på anlægsbudgettet til trafikløsning for Hemmed – i 2005! Til dén tid vil der så til gengæld blive plads til at afsætte penge til den bedste løsning på anlægsbudgettet.
Snakken i aftes gik altså ud på at finde frem til hvilken form for sikker linieføring, der kan etableres. Den nuværende 1. etape af cykelsti mellem Glesborg og Bønnerup slutter lige syd for Hemmed i øjeblikket, for den kan umuligt føres igennem de flere steder smalle passager i byen. I stedet kunne man så lave et fortov sammen med andre trafikdæmpende foranstaltninger som f.eks. vejbump.
Der er også tale om en mulighed for at føre cykelstien vest om Hemmed og videre mod Bønnerup, men på Teknisk Forvaltning er man mest stemt for fortov og bump. Hvordan det så helt præcist kommer til at tage sig ud, skal i løbet af vinteren opklares af Heidi Jensen fra Teknisk Forvaltning i samarbejde med Trafikgruppen fra Hemmed. Den allerførste opgave bliver inden jul at få snakket med de lodsejere, der ejer dén jord, som skal inddrages, for at man kan skabe plads til en udvidelse af vejen, så der bliver plads til fortov og helst endnu mere, så man kan lave lidt plads eventuelt til cykler.
Vi kan altså hilse og sige, at der blev skabt en god dialog i en god ånd på borgermødet, og en sikker løsning gennem Hemmed kan så småt begynde at skimtes i horisonten, selv om der skal en god kikkert til!
Skrevet af Rex

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam