Tak til
 






  
05/05 2023

Festfyrværkeri for børn i efterårsferien

Vi har på redaktionen fået tilsendt en meget smuk og indbydende brochure for Børnekulturugen, der løber af stabelen i den kommende ferieuge. Den fortæller vi lidt om i dag.
Læs mere hér!



Da traditionen med Børnekulturuge i børnenes efterårsferie startede for snart en del år siden, skete som et samarbejde mellem kulturforvaltningerne i Nørre Djurs og Grenå. Herfra har specielt Kirsten Krogh spillet en stor rolle lige fra den spæde begyndelse, som lige så stille år for år er vokset til dén meget omfattende begivenhed, der fremgår af præsentations-hæftet for i år.
Størstedelen af kommunerne på Djursland er efterhånden med, og antallet af steder, hvor der foregår noget spændende for børn i ferien, er således også vokset betydeligt. For eksempel er Gl. Estrup i Sønderhald Kommune kommet med som ét af de centrale steder, og det var også hér, programmet blev præsenteret for et stykke tid siden ved en stor pressebegivenhed.
Det er simpelthen for omfattende for os hér overhovedet at tage hul på at præsentere bare en brøkdel af programmet – men det er blevet delt ud til alle børnefamilier i kommunen og kan også hentes på rådhuset. Men vi vil gerne lige kort fortælle om de hyggelige børnetilbud inden for vore kommunegrænser.
Om tirsdagen er der f.eks. eventyrspil i Ørum Aktiv Center kl. 14, og det står der følgende om i programmet:
”Kom som ridder, som drage, som prinsesse, som din ønskerolle eller bare som dig selv, og vær med til at lege og spille et eventyr sammen med en masse andre.
Skuespilleren Saul Amaya laver historien sammen med jer, og I spiller alle med! Saul lærer jer også nogle stunt-tricks og lidt om at spille teater. Først og fremmest er det noget med at have det sjovt sammen – og I kan roligt tage far og mor med. Det kan være, de også har en indre prinsesse eller ridder, de gerne vil prøve at spille….”
Allerede i førstkommende week-end holder Blå Flag-stationen i Fjellerup åben mellem 10 og 16, og herfra skriver de:
”Udlån af net og spande. Vi indfanger små dyr i det lave vand. Du kan se din fangst i en stereo-lup. Vi har også et hvalskelet og en akvarieudstilling. Der er rørebassin og en naturvejleder til at hjælpe dig.”
På Daghøjskolen i Stenvad har de åbent både tirsdag og torsdag i ugen mellem 10 og 15, og hér har man gode erfaringer med at lave bålhygge for børnene med pop-corn o.s.v.
Der er 2 børneteaterforestillinger, hvoraf vi allerede præsenterede den første i går. Den anden er på Voldby Skole søndag d. 19. oktober kl. 14.00 – 14.40. Herom hedder det:
”Scenen er sat med mikrofon, saxofon og score-hår, når show-manden gør sin entré i hvid habit. Men da ægteparret Herdis og Jonathan kommer forbi med indkøbsvognen fuld, er der lagt op til et drama om familien Danmark.”
Nørre Djurs markerer sig altså sådan cirka på samme solide måde som sidste år, men i år er der dog dén ekstra lokal-gevinst, at børn fra 7 år og opefter kan tage deres forældre med i biografen i Grenå og opleve Nørre Djurs-drengen Cyron Melville i én af de absolutte hovedroller i ungdomsfilmen ”2 ryk og en aflevering”.
Når man så dertil kan lægge et helt hav af andre flotte arrangementer over det meste af Djursland, er der virkelig lagt op til det helt store for børnene – og ikke at forglemme – deres forældre!

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam