Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Er enevælden genindført?

På sidste uges kommunalbestyrelsesmøde var der en episode med en borger, der blev meget fortørnet over, at de 2 spørgsmål, han havde stillet til borgmesteren, ikke blev besvaret. Borgmester Jens Peter Jellesen (V) begrundede det med, at henvendelsen efter hans opfattelse ikke var udformet som spørgsmål, men snarere som konstateringer af borgerens opfattelse af den pågældende sag.


Vi er godt misundelige på Lokalavisen, for de har nemlig fået et læserbrev fra den pågældende tilsendt – så heldige var vi ikke hér på Nørre Djurs NetNyt, men vi skynder os naturligvis med at bringe det alligevel:

”Efter at have overværet kommunalbestyrelsesmødet i torsdags har man på fornemmelsen, at enevælden er genindført i Nørre Djurs Kommune.
Borgmesteren startede med at meddele, at der ingen spørgsmål var indkommet til kommunalbestyrelsen. Først efter højlydte og ikke-reglementerede protester fra undertegnede måtte borgmesteren erkende, at der var indkommet 6 spørgsmål, men han ønskede ikke at svare på dem.

Spørgsmål 1
1) Hvorfor vil du f.eks. ikke svare på følgende spørgsmål:
”Hvordan vil I opfylde jeres pasningstilbud i alle lokalområder (dette var begrundelsen for børnehaven i Fjellerup), når I først fyrer dagplejerne for dernæst ikke at ville gennemføre jeres egen beslutning om at udvide Børnehaven Savværket i Gjerrild, således at den kan modtage de 0-2 årige?”
Borgmesteren og i særdeleshed resten af Venstre står tilbage som utroværdige politikere. I stemte alle for beslutningen om at omdanne børnehaverne i Bønnerup og Gjerrild til integrerede institutioner. Hvorfor løbe fra dette løfte nu? Det viste sig jo, at staten havde bevilget et lån til kommunen. Et lån, I selv havde søgt, således at mindst én børnehave kunne ombygges. Dette lån ønskede borgmesteren ikke, da det ikke må koste noget at sende de 0-2 årige i børnehave, så derfor kunne Venstre ikke stemme for lånet. Et bevilget lån, som ikke alle i kommunalbestyrelsen var oplyst om var bevilget, da borgmesteren åbenbart først havde sendt oplysninger med posten dagen før mødet. Endvidere et brev med fejl i. Godt gået, borgmester!

Spørgsmål 2 + 3
Hvorfor ville du heller ikke svare på disse spørgsmål:
1) ”Er det kommunens målsætning, at alle børn fra 0 til 2 år skal passes privat? Det er oplyst fra borgmesteren, at kommunen sparer penge ved privat pasning af børnene – hvordan kommer I frem til dén besparelse?”
2) ”Hvis det er korrekt, at det er billigere med privat pasning, hvorfor vil I så overtage børnehaven i Glesborg?”
Jeg kan godt bagefter se, at det ikke er sjovt at skulle svare på spørgsmål, som rammer én på sin grundholdning om, at privatisering og pasning af de små er en privat sag, for så senere at skulle vedtage at overtage en privat børnehave i Glesborg.
Efter i torsdags står man tilbage med en fornemmelse af, at hvad borgmesteren ønsker, skal hans tro følgesvende nok sørge for går i opfyldelse. Jeg synes, det er sørgeligt med en borgmester, der styrer en kommune under administration med et flertal på 1 stemme.”
Skrevet af Henrik Pedersen fra Skærvad i Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs d. 7. oktober

Kilde:

unavngivet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam