Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Mere om en molbohistorie

Og om den samme sag siger Peder Meyhoff fra Enhedslisten:

”Lov er vel stadig lov – og lov skal vel fortsat holdes. Også i Kolindsund.
Sikke da en jammer, fordi molboerne fra Kolindsund har overtrådt regulativet for Grenåen. Det er en helt klokkeklar sag; der er tale om, at bønderne har gravet for dybt, og sådan som reglerne er, er det altså ensbetydende med, at de skal gøre skaden god igen. Men bøde slipper de da for. Der har været meget fokus på amtets rolle i sagen. Men det er jo ikke kun amtet, der forlangte, at bønderne hældte grus ud i Grenåen. Det gjorde også Skov- og Naturstyrelsen. En sådan enighed betyder naturligvis, at bønderne faktisk har gjort noget ulovligt.
Når Eyvind Vesselbo fra Venstre blander sig, er det enten, fordi han ikke har forstået, hvordan sagen hænger sammen, eller fordi han tror, at han har mulighed for at presse amtet og Skov- og Naturstyrelsen til at lade nåde gå for ret. Men hvis Vesselbo er utilfreds med amtet og Skov- og Naturstyrelsen, har han kun én mulighed, nemlig at skaffe flertal i Folketinget for at ændre loven, således at bønderne igen kan få lov til at skalte og valte med vandløbene, således som de kunne før 1992, hvor vandløbsloven blev revideret.
Naturligvis kunne man ønske, at sagen var endt på en anden måde. Jeg synes personligt også, at det er ærgerligt, at bønderne ikke kom i dialog med naturfredningsforeningen om i stedet at få plantet træer langs kanalerne. Det vil bestemt være en god idé. Træerne vil give skygge til vandløbene og dermed reducere grødevæksten og behovet for grødeskæring. En eventuel aftale skal naturligvis godkendes i amtet, men jeg ville formentlig sagtens kunne have stemt for. Det er desværre ikke første gang, vi har set, hvor vanskeligt Pumpelaget er at have med at gøre. Jeg husker blandt andet en sag for nogle år tilbage, da de fældede en række af de træer, som netop gav skygge for grøden. Dengang optrådte Pumpelaget også som molboer.”
Skrevet af Enhedslistens amtsrådsmedlem, Peder Meyhoff fra Hinnerup i Randers Amtsavis mandag d. 6. oktober

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam