Tak til
 






  
05/05 2023

Endnu en budgetprotest

Det bliver noget af et tilløbsstykke, når kommunalbestyrelsen i aften lægger sidste hånd på næste års budget ved andenbehandlingen. Protesterne har været mange denne gang – højrefløjen havde egentlig lagt deres forslag frem med flertal i ryggen – socialdemokrater og Nørre Djurs Listen er kommet med ændringsforslag med model for finansiering af de lovede skole- og børnehaverenoveringer – og i dagene op til aftenens møde er de bebudede besparelser på de såkaldte decentrale rammer (læs: folkeskolernes timetal, klassekvotienter etc.) er taget af bordet igen.


Det reviderede borgerlige budgetforslag får imidlertid nu børnehaven i Ørum til at gøre et forsøg på i sidste øjeblik at påvirke politikerne med følgende brev:

”Åbent brev til kommunalbestyrelsen i Nørre Djurs kommune

For nylig gjorde Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Borgerlisten for Nørre Djurs en kedelig opdagelse. Deres plan om, for femte år i træk, at spare penge på de decentrale konti under Børne- og Kulturudvalget viste sig omsider at blive for svær at sluge for de hårdt ramte institutioner, og de fire partier måtte beskytte sig mod stormen af protester ved at trække forslaget tilbage igen.
Desværre viste det sig, at denne tilsyneladende fornuftige beslutning ikke blev truffet som en konsekvens af omtanke, men alene af frygt for vælgernes protest, og besparelsen på 125.000 kroner skulle bare flyttes fra ét presset område til et andet: Børnehaverne.
Og denne gang havde politikerne lært lektien. Forslaget skulle stilles den ene uge og gennemføres den næste - så hurtigt, at de nye ofre ikke fik mulighed for at rejse en ny mur af protester og eventuelt tvinge forslagsstillerne, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, til at tænke sig om.
Så rent ramte sparekniven, at politikerne endda valgte at dreje den en ekstra gang i såret og smide 15.000 kroner oven i de oprindelige 125.000. Så nu hedder besparelsen 140.000. Og den bliver vedtaget i dag. Medmindre de ansvarlige politikere viser, at de rent faktisk ER ansvarlige.
Nu er der måske nogen, der tror, at det virkelig er nødvendigt at spare disse penge. Men sandheden er den modsatte. De i forvejen hårdt belastede børnehaver i Nørre Djurs Kommune, der døjer med overbelægning og underbemanding, skal nu også til at sige farvel til alt, hvad der hedder mælkeordninger, frugt og grønt for at finansiere noget så lækkert som… asfalt!!
De fire blokpartier, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Borgerlisten for Nørre Djurs, har nemlig besluttet, at der skal bruges ekstra 440.000 kroner på asfalt, og dén beslutning er ikke så let at lave om på som beslutningen om, hvor pengene skal hentes.
Socialdemokraterne og Nørre Djurs Listen har ellers forsøgt sig med et forslag om, at asfaltkontoen bliver reduceret med 125.000 kroner, så der ”kun” bliver brugt 1.027.650 kroner i stedet for 1.152.650. På dén måde ville blokpartierne stadig kunne asfaltere kommunen for ekstra 315.000 kroner, skolerne ville kunne finansiere deres undervisningsmateriale, og børnehaverne kunne fortsætte deres arbejde med at give børnene en nogenlunde sund og fornuftig hverdag. Det ville ikke blive nemmere, end det er i dag, men det ville i det mindste heller ikke blive endnu sværre!
Men nej… Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti kan desværre ikke æde idéen om at undvære asfalt for 125.000 kroner. Og så må kommunens børnehavebørn ellers se, hvad DE vil æde. Måske en parkeringsplads fuld af asfalt? Det er ikke særlig sundt, men der er masser af det.
Velbekomme…”
Indsendt og skrevet på vegne af
Forældrebestyrelsen i Åparkens Børnehave, Ørum, af Gitte Poder fra Ørum

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam