Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Om regeringens uansvarlige politik

En så-godt-som-lokal folketingskandidat fra Socialdemokratiet klandrer i dag den siddende regering for at føre en økonomisk skadlig politik for landet. Det er Torben Hansen, som skriver:

”For få dage siden havde et lokalt Venstre-medlem af Folketinget et indlæg i denne avis, hvor spaltepladsen blev brugt til at skamrose regeringen for at føre en politik til gavn for folket. Alt afhænger naturligvis af øjne, der ser, men det er altså umanerlig skidt, når politikere med vilje undlader at forholde sig til helt afgørende elementer i regeringens politik, som bare ikke fungerer.
En stadigt voksende arbejdsløshed bekymrer tilsyneladende ikke en ægte Venstre-mand eller – kvinde. Dét faktum, at mere end 30.000 mennesker på mindre end to år har mistet deres job, kalder ikke på politiske kommentarer eller initiativer.
Regeringen har valgt at tro på, at opsvinget kommer til Danmark i løbet af kort tid. Og selv om jeg naturligvis deler ønsket og håbet om fremgang, så er det altså et udtryk for liberal letsindighed, når regeringen ikke vil lytte til Socialdemokraternes forslag om fremrykning af offentlige arbejder, om renovering af skoler, om ekstra fokus på en helt nødvendig byfornyelse. Alt sammen elementer, som kan være med til at sikre en positiv udvikling i beskæftigelsen. Kan man overhovedet lære en lektie af den nære historie, så er det netop, at arbejdsløshed har det med at bide sig fast, hvis man ikke tager det alvorligt – i tide.
Desværre virkede det også som om det lokale V-folketingsmedlem ikke helt havde blik for de økonomiske resultater. For andet år i træk falder statens overskud, hvilket betyder, at regeringen endnu en gang vælger at slække på tilbagebetalingen af statsgælden. Det er et kæmpeproblem, for med dén politik vælger regeringen dermed også, at der skal være færre penge til velfærd i fremtiden.
Og skal vi så ikke lige for en god ordens skyld repetére lidt på begrebet velfærd. Velfærd er at have så solid en økonomi, at man bl.a. kan sikre de ældre, de syge og dem, som af den ene eller anden grund er faldet ud af arbejdsmarkedet.
Venstre vil på opfordring af Dansk Folkeparti udsende ældrechecks af dén type, som allerede har vist sig at ramme forbi de ældre, som virkelig har behov. Venstre vil skære i dagpengene, selvom de gang på gang har sagt det modsatte. Venstre vil gøre det dyrere for ældre at benytte kollektiv trafik, fordi tilskuddet til de såkaldte 65-billetter reduceres. I samme åndedrag vil Venstre give landbruget helt ekstraordinære skattelettelser på 120 millioner kroner.
Venstre kører en politik, hvor det skal se ud som om, der er styr på både økonomi og på skatter. Men sandheden er, at det sejler.
Hvis der skal være velfærd til de fleste i de kommende år, kræver det, at der er balance mellem indtægter og udgifter. Dén balance er regeringen ved at skubbe til i øjeblikket. Resultatet kan kun blive øget brugerbetaling, selvforsikring og tilkøbsydelser.
De siger det godt nok ikke til nogen, Venstre-folkene, men sandheden er, at de i øjeblikket rokker ved det bærende solidariske princip bag hele vort velfærdssystem. ”Noget for noget”, kalder de deres ”nye” politik. Det burde hedde ”Noget for nogle få”. Når kassen er tom, og det bliver den i en fart, så er der kun nedskæringer tilbage. Venstre lovede for to år siden ”Tid til forandring”. De er godt i gang med at levere varen. Resultaterne kan vise sig at blive svære at rette op. Det bliver spændende at se, hvornår Anders Fogh Rasmussen tør spørge vælgerbefolkningen om en tillids-erklæring.”
Skrevet af den socialdemokratiske folketingskandidat, Lars Bang fra Spentrup, i Randers Amtsavis lørdag d. 27. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam