Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Blokpolitik så det batter!

I kommunalbestyrelsen i Nørre Djurs har oppostionen stadig det tunge skyts fremme i anledning af højrefløjens påståede enegang om næste års budget. Udvalgsformanden for børn og kultur har således sendt os følgende, hvori han skitserer oppositionens ændringsforslag:

”Efter dén iscenesættelse, som Venstres ”forberedte” oplæg til 1. behandling af budget 2004 i ØK, hvor der ikke blev ført nogen form for forhandlinger, har man meldt klart ud….. samarbejde/forhandlinger m.m. er vi bedøvende ligeglade med!
Det afspejler en borgerlig egoisme, som for første gang har set dagens lys i hele Nørre Djurs Kommunes levetid. Til lykke med dét, hr. Borgmester!

Men ikke nok med dét! Nu er der kommet ændringsforslag fra den borgerlige blok til deres eget oplæg! Det er da fint nok!
Man har f.eks. fået kolde fødder med hensyn til at spare 1 –2% på de decentrale områder inden for skoler, børnehaver, som var et rent Venstre- forslag. Det dropper man! Man dropper også en nedskæring på timetallet! Hvad gør man i stedet? Jo, man sparer bl.a. på mælke/frugt m.v.-ordningen i børnehaverne. Det skal forældrene nu selv til at betale. De betaler i forvejen en stor del selv.
Opfordring fra regeringen: Sund mad – frugt - sunde vaner – sundhed i folkeskolen, men er det ikke netop i børnehaverne, man skal starte? Det mener Venstre ikke!

Socialdemokraterne og Nørre Djurs Listen har selvfølgelig også ændringsforslag. Det er jo klart, når vi blev holdt totalt uden for budgetforhandlingerne.
Vi vil ikke spare de 125.000 kr. på de decentrale rammer… men vi vil skaffe pengene ved at spare på asfalt-kontoen, som har fået ekstra 440.000 kr. tilført ved et venstre knips med fingrene. Dèr vil vi spare, selv om vi godt véd, at asfalten ikke har det så godt.
Altså ingen besparelser på de vigtige sunde vaner i børnehaverne.

Renoveringen af vore skoler:
Et enigt Børne- og Kulturudvalg vedtog at afsætte 8 mill. i 2004 på bl. a. renovering af skolerne, udbygning af børnehaverne i Gjerrild og Bønnerup på 600.000 kr., men Venstre mener, at 5 mill. er rigeligt! Og så skrotter man bare udbygningen af de to børnehaver!
I 1998 vedtog en enig kommunalbestyrelse en plan. Vi skulle renovere skolerne, så de blev tidssvarende. Man fik udarbejde en handlingsplan med tid/kroner og øre på. Det har vi gjort i enighed, med lidt forsinkelser hen ad vejen.
Nu kan Venstre også klare et løftebrud… Vi er bagefter med renoveringen.. For 2002 og 2003 mangler vi renovering for 8,9 mill. Når vi er færdige med 2004, mangler vi 10 mill. Hvem er det, der kommer specielt i klemme. Det gør bl.a. Glesborg Skole, men alle skoler kommer til at mærke det.

Socialdemokraterne og Nørre Djurs Listen holder, hvad vi har lovet. Kommunen har låneansøgninger inde på 8,5 mill. til anlæg. Der mangler svar på de 5,1 mill., som kommunen kommer omkring 1. okt.
De ekstra udgifter til ydelser - 136,000 kr. -finder vi på kontoen Privat børnepasning, som er de borgerliges højt rangerende politiske idé af forskellige grunde. Der er afsat 600.000 kr. til privat børnepasning. Vi mener, 464.000 kr. er rigeligt at give forældre, der passer deres egne børn..

Et enkelt ord til den konservative viceborgmester Benny Hammer: På grund af din tilsyneladende vaklen i det ovennævnte sceneri eller manglende overblik - er ordet ”De Vægelsindede” blevet de konservatives slagord? Eller er det Benny Hammers private oplæg som kandidat til det næste folketingsvalg?

Fortsættelse følger for budget 2005?”
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af
Kaj Agerskov (S),
fmd. f. Børne- og Kulturudvalget,
Nørre Djurs Kommune

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam