Tak til
 






  
05/05 2023

Bevar køkkenet på Nørrevang

At der altid er nogle levende mennesker, som det går ud over, når vore politikere slår streger på et regneark, har vist sig i snart en hel del indlæg fra vidt forskellig side med protester mod konsekvenserne af det nye budget for 2004. I dag er det Ældre Sagen, der er meget trætte af planerne om lukningen af køkkenet i Rimsø, hvor det ifølge dem er så integreret i de ældres hverdag, at en centralisering er synd og skam.
Læs det åbne brev hér!



”Vedrørende besparelser på plejehjemmet Nørrevang i Rimsø vil vi kraftigt protestere mod lukning af det velfungerende køkken, som efter de seneste dyre analyser er bedømt som velfungerende. Man har end ikke fra kommunalbestyrelsen tænkt den logiske tanke at lave en brugerundersøgelse, det vil sige at spørge de ældre mennesker på plejehjemmet, hvad de ønsker sig. For dem er såvel køkken som plejehjem deres egentlige hjem.
I dag er det sådan, at plejen på Nørrevang og madlavning går op i en højere enhed til stor fornøjelse for beboerne, der ellers ikke har så mange glæder. Det er trods alt de ældre, der har været med til at bringe landet frem til den nuværende høje sociale status – nu spises de så af med færdiglavet mad, der kommer i plastic-kasser.
Noget af dét, som gamle mennesker med glæde tager del i, er forberedelserne af dagens måltider. Det fratager man dem nu på Nørrevang med mangelen på ussel mammon som begrundelse. Og dét er synd for dem.
Når så drastiske ændringer som at nedlægge et køkken foretages ganske uden at spørge beboerne, så vidner det om en foragt for de ældre beboere, som kun kan komme fra folkevalgte, der ikke har hjerte eller forstand til at tage vare på de gamles problemer. Indskrænkninger af plejepersonale synes at være den første opgave, socialudvalget har gjort rigtig grundigt.
Endvidere har man på hjemmet sparet sig frem til kun at kunne komme i bad én gang om ugen, men det kan jo ved næste sparerunde skæres helt væk. Desuden burde det være en menneskeret, når han har mistet sin førlighed, at blive kørt udenfor i en kørestol for at kunne nyde solen og den friske luft. Men det er der heller ikke råd til.”
Overbragt til Nørre Djurs NetNyt på vegne af Komitéen for Ældre Sagen i Nørre Djurs og skrevet af den tidligere mangeårige socialudvalgsformand, Svend Kristensen fra Rimsø, og udover ham underskrevet af
Ingeborg Kyed Pedersen,
Axel Jørgensen,
Evald Glerup,
Klara Steen,
Arne Andersen,
Inger Andreassen og
Valdemar Poulsen

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam