Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: S stiller ændringsforslag

Efter dèt, oppositionen i kommunalbestyrelsen har betegnet som ”den borgerlige enegang” omkring det kommende års budgetlægning, har venstrefløjen nu udarbejdet flere ændringsforslag, som den nyslåede socialdemokrat Malte Larsen beskriver i det følgende:

”Den borgerlige blok vil spare på skoler og børnehaver for at bruge penge på asfalt.

I august oplevede vi en ny og ”spændende” måde at lægge budget på i Nørre Djurs kommune, nemlig den forhandlingsfri, blokpolitiske måde, aftalt mellem, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Borgerlisten for Nørre Djurs.

Indholdet af dette budgetdiktat var i grove træk at :
- der skulle spares ca. 3. mio. på skoleudbygningsplanen (i forhold til den i Børne- og Kulturudvalget aftalte).
- der skulle spares 600.000 kr. på omdannelse af Bønnerup og Gjerrild børnehaver, til trods for at den næsten samlede kommunalbestyrelse havde skabt en forventning for, at dette ville ske snarligt.
- der skulle spares 125.000 kr. på institutionernes decentrale konti under Børne- og Kulturudvalget (eksempelvis undervisningsmateriel i skolerne).
- der skulle bruges yderligere 440.000 kr. på asfaltkontoen.

Der rejste sig imidlertid en proteststorm fra institutionerne, særligt begrundet i besparelsen på de decentrale konti, da det i givet fald ville være 5. år i træk at denne besparelse ville blive taget i anvendelse, og nu kunne de altså ikke blive ved med at holde for.

V og C m.fl har så i deres viselige ændringsforslag konverteret denne besparelse til en besparelse på mælk, frugt og kageordning i børnehaverne. Disse penge har i høj grad været anvendt til at introducere sund mad til børnene. Denne ordning må siges at ligge i tråd med de seneste sundhedspolitiske signaler fra Christiansborg, men dette gælder tilsyneladende ikke i Nørre Djurs.

Man kunne få den tanke, at tiden frem til den endelige vedtagelse af budgettet ikke er lang, og jeg tror da også, at V og C m.fl har spekuleret i, at protesterne fra børnehavefamilierne ikke vil blive så store som dem fra skolebestyrelser m.fl.
For mig at se er der et stykke vej fra de rosenrøde beskrivelser i de borgerlige valgoplæg til den virkelighed, man nu er villig til at stemme hjem med et snævert flertal.

I modsætning til ovennævnte strategi har Socialdemokraterne og Nørre Djurs Listen fremsendt ændringsforslag, der vil gøre, at aftaler med befolkning og institutioner står ved magt, og dette samtidig med at bundlinien i budgettet er uændret sammenholdt med det borgerlige forslag.”

Skrevet og indsendt til Nørre Djurs NetNyt af Malte Larsen, kommunalbestyrelsesmedlem i Nørre Djurs Kommune for Socialdemokraterne

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam