Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

DraabyS.net et stort skridt nærmere

Over 40 personer var mødt frem i Dråby Forsamlingshus den 24. sep. 03 for at høre Martin Hedegård som er formand for EbeltoftS.net.
Martin fortalte med stor entusiasme om opbygningen af foreningen DjurslandS.net og om hvor vigtigt det er for Djursland at have en velfungerende infrastruktur.


De 4 initiativtagere til informationsmødet om Ebeltofts.net stod onsdag aften den 24. september klokken lidt over syv med 2 kasser øl og en kasse sodavand i Dråby Forsamlingshus og ventede spændt på om der ville komme nogle mennesker.
Klokken 19:35 var alle deres bekymringer gjort til skamme, over 40 personer var mødt frem for at høre Martin Hedegård som er formand for EbeltoftS.net.
Martin fortalte med stor entusiasme om opbygningen af foreningen DjurslandS.net og om hvor vigtigt det er for Djursland at have en velfungerende infrastruktur. Her kommer DraabyS.net så ind billedet for nettet skal bygges op på landsbynetværk, hvor alle hjælper hinanden med at få computeren til at virke, få kabler trukket på loftet, og få rettet antennen ind efter de lokale sendere. De lokale sendere modtager signal fra andre lokale sendere spredt rundt i andre landsbyer i hele kommunen og til sendere og modtagere i landsbyerne på hele Djursland. Når nettet efterhånden bliver udbygget vil alle lokale sendere og modtagere have forbindelse til mindst to andre landsbyer.
Opbygningen svare lidt til den måde andelsbevægelsen var opbygget på før i tiden.

Efter en kort pause hvor deltagerne i mødet kunne få lejlighed til at give et bidrag til huslejen i forsamlingshuset var der mulighed for at stille spørgsmål.
- Hvor meget fylder antennen ?
- Hvornår kan vi komme på det lokale net ?
- Hvad koster det ?
- Hvem sætter udstyret op ?
Spørgsmålene kommer i en lind strøm, Martin Hedegård er dog rigtig godt forberedt så han kan svare på det meste, han har også medbragt et sæt udstyr som vil kunne bruges af de fleste. Det indeholder en antenne, en modtager, en vandtæt kasse og noget kabel, det hele kan være i en flyttekasse. Når det er monteret ved brugeren vil det eneste synlige være en blank kaffedåse med rødt låg.

DraabyS.net kommer ikke for alvor i gang før der bliver opsat en sender i Ebeltoft som er koblet til Århus amts lyslederkabel, som er gravet ned til alle Rådhusbyer på Djursland. Der mangler stadig nogle bindende tilmeldinger fra borgere i Ebeltoft by. Efter det velbesøgte møde på Toftevangsskolen er der kommet mange tilmeldinger, Martin fortalte at mindst 200 skal være forpligtet før projektet starter.
Martin fortalte også at DjurslandS.net før har måtte ændre sine planer, hvis der er mange bindende tilmeldinger fra nordkommunen er det en mulighed, at forbindelsen kunne komme fra Tirstrup over Hyllested og Holme til Dråby eller fra Trustrup over Balle til Hyllested og Holme til Dråby. Det er kun et spørgsmål om at påvirke alle dem man kender til at hente en tilmeldingsblanket på www.ebeltofts.net så går udviklingen den vej som de bindende tilmeldinger viser.

Da foreningen på nuværende tidspunkt består af medlemmer som ikke betaler kontingent og derfor ikke har andre indtægter end dem man kan tigge sig til, er der ingen penge i foreningen til at finansiere indkøb af udstyr. Derfor vil der blive opkrævet et engangsbeløb på 2000 kr. for udstyr og adgang til netværket, derudover vil der være en betaling på 100 kr. pr. måned for adgang til Internettet.

Da det er en forening som består af frivillige vil opsætningen af udstyret også forestås af frivillige, altså dem som er tilmeldt. Det kan lade sig gøre at sætte udstyret op selv, men det er nemmere og hyggeligere at sætte det op sammen med naboen, genboen eller hende lidt henne af vejen. Så er man heller ikke alene om at glæde sig over når der kommer signal til computeren og det pludselig er næsten lige så hurtigt at hente et dokument fra Internettet som det er fra harddisken.

De mange spørgsmål og svar gjorde at tiden fløj af sted, pludselig var klokken 10 og folk begyndte at bryde op, men mange af de fremmødte tog en tilmelding, nogle blev udfyldt med det samme andre tog dem med hjem. Måske skulle det lige drøftes i familien og forhåbentlig vises til naboerne.

Om et par uger vil initiativgruppen mødes for at finde ud af om der er grundlag for at arbejde videre, for der skal bruges nogle frivillige til en arbejdsgruppe før der kommer billig og hurtig Internet til Dråby.

Kilde:

Sv.E.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam