Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Sig ja til store kommuner

Følgende indlæg er skrevet af en randrusianer, men vi bringer det alligevel hér, da det handler om ét af vores yndlingstemaer: kommunesammenlægninger. Han skriver:

”Der har på det seneste været en del fremme i dagspressen om de forskellige kommuners uvillighed også i det kronjyske område til fremover at indgå i større kommunale enheder.
Nogle, f.eks. Mariager, Purhus og Nørhald, planlægger at indgå i enheder, der ikke er store nok. Det var i øvrigt mere naturligt, om Mariager eksempelvis indgik i en påtænkt sammenlægning med Hadsund og Hobro.
Andre, f.eks. Langå, er slet ikke villige til at indgå i nogen som helst sammenlægning. Samtidig er der heller ikke nogen, der vil ”lege med dem” på grund af kommunens økonomiske situation.

Andre igen, f.eks. Sønderhald, orienterer sig fortrinsvist mod Djursland, selv om borgere i Assentoft er af dén overbevisning, at dén del af kommunen udgør en naturlig del af oplandet til Randers. Derfor bør Assentoft i stedet lægges sammen med Randers ved de kommende sammenlægninger. Det er så konkret ensbetydende med at dele Sønderhald midt over.

Der er åbenbart et flertal af borgere, som ønsker sammenlægninger. 65% ifølge en afstemning i Randers Amtsavis d. 20. maj.
Jeg vil gerne fremhæve, at vores statsminister for nylig har sagt det følgende: ”at det er nu, I skal varme op til debatten ude omkring, så I er klar til at træffe de nødvendige beslutninger. Er I dét, så bliver I også inddraget. Er I ikke dét, så bliver beslutninger truffet alligevel.”
Med andre ord:

Dét, statsministeren siger, er, at det ikke længere nytter at stikke hovedet i busken.”
Skrevet af Torben Østrup fra Randers i Randers Amtsavis onsdag d. 24. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam