Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Stadig utryghed ved akutberedskab

Hos Idégruppen Grenå er de langt far tilfredse efter mødet forleden med amtets sundhedsudvalg i Grenå. Man har nu fået en garanti om døgnåben, lægebemandet skadestue, men vores beredskab er stadig en kilde til bekymring, og dette har politikerne indtil videre ikke forholdt sig til overhovedet, mener folkene fra Idégruppen. Preben Mortensen skriver:

”Djurslands akutberedskab stadig usikkert
Som de fleste nok har set, har Sundhedsudvalgsformand Carl Johan Rasmussen i flere aviser og ugeblade meddelt Djurslands befolkning, at lægefunktionen i forbindelse med skadeklinikken (den tidligere skadestue) på Grenaa Sygehus vil have en tilknyttet læge i både dag- og nattetimer. Det må vi jo så konstatere, at amtet har bundet sig op på, og vi må så regne med, at dette løfte bliver holdt.

I sin skrivelse udtrykker Carl Johan Rasmussen sig, som om problemet med lægen, som skulle spares væk i nattetimerne, er det eneste problem i sygehussammenhæng, der har optaget befolkningen på Djursland.
Men sådan er det jo ikke. Han kommenterer ikke en af vores allerstørste bekymringer, nemlig vores stærkt reducerede og forringede akutberedskab.

Det giver sig allerede nu udtryk i ambulancer, der ikke er fremme ved patienterne i ordentlig tid, ved en lægeambulance, der ikke kan møde op til en ny patient, hvis den er optaget af at hjælpe en anden patient, tilskadekomne, der ligger alt for lang tid, inden ambulance og lægebil når frem etc.

Hurtig ambulance og lægebil-indsats er nødvendig ved alvorlige akut opståede sygdomme, og den hurtige indsats oplever vi da heldigvis også. Men risikoen for, at Grenaas ambulancer, som alt for ofte er optaget af at køre patienter frem og tilbage mellem amtets sygehuse, og for at lægebilen ikke kan komme hurtigt nok, er alt for stor. Patienter med luftvejslidelser, der skal have hurtig hjælp, men udsættes for lange ventetider, kan risikere at få et alvorligt problem, hvis lægebilen og ambulancer ikke er til rådighed hurtigt nok. De problemer forholder Carl Johan Rasmussen sig ikke til, og det er da heller aldrig lykkedes at få meddelt tilfredsstillende løsningsmuligheder på dette problem fra andre instanser i Århus Amt.

Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at presse amtet, indtil vi får løsninger, der tilfredsstiller borgerne på Djursland, der som bekendt betaler lige så mange amtsskattekroner som alle andre i Århus amt. Vi skal være opmærksomme på, at de her nævnte tilfælde ikke kan behandles på Grenaa Sygehus efter 1/11-2003, hvor sygehuset yderligere reduceres.

Ikke engang skadeklinikken (skadestuen) kan yde nogen hjælp i disse tilfælde, uden at lægen fra lægebilen er tilstede. Men hvis han er optaget et andet sted, så …….”

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af
Preben Mortensen,
Idégruppen Grenaa,
Åstrupskrænten 47,
8500 Grenaa
pm.consult@get2net.dk

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam