Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Svar til de handlende i Lillegade

Arbejdet med at samle patienthistorier fortsætter, og i dag bringer Grenå Bladet et svar fra en lokal amtspolitiker på dét indlæg, som vi også bragte hér i avisen fra en flok handlende i Grenå, der havde haft en dårlig oplevelse med for lang ventetid ved en trafikulykke. Det takker Bent Mikkelsen dem for i følgende brev:

”Hermed et svar på Lillegade-forretningernes læserbrev i Grenå Bladet d. 9. september.
Som medlem af Århus Amts sundhedsudvalg forstår jeg godt jeres frustration, når I står med et uheld som beskrevet. Jeg har tidligere fået en mail fra jer, og denne har jeg svaret jer på, men også andre borgere, der har læst jeres læserbrev, forventer et svar, så derfor dette læserbrev.

Der ligger en aftale med redningskorpsene (Falck og Reko) om, at den gennnemsnitlige responstid hér i området ikke må være over 8 minutter, samt at 95% af alle akutte ambulanceudrykninger skal være kørt indenfor 15 minutter, og at 98% af alle akutte ambulancekørsler skal være kørt indenfor 20 minutter. Hvis en ambulanceudrykning ikke er kørt indenfor 15 minutter, skal redningskorpset rapportere dette til amtet. Responstiden er dén tid, der går fra alarmcentralen har modtaget opkaldet, til ambulancen er fremme ved ulykkesstedet.
Jeg har derfor videresendt jeres mail/læserbrev til vores forvaltning for at få en redegørelse for, hvorfor der gik hele 20 minutter, inden der kom en ambulance til uheldet i Lillegade.

Dét, der i den kommende tid skal være stor opmærksomhed på, er tilfælde som dét, der er beskrevet i jeres læserbrev. Jeg har i sundhedsudvalget gjort opmærksom på, at der med den besluttede sygehusstruktur i Århus Amt vil være mange liggende transporter mellem Grenå og Randers/Århus – en transport på 2 x 60 km. Vil dette medføre, at ambulanceberedskabet i Grenå bliver udhulet, skal vi i sundhedsudvalget have en drøftelse af, hvordan dette sikres et fortsat højt stade, så responstiden holdes på de 8 minutter.

Derfor er det godt, at I har sat fokus på problemet, så vi som ansvarlige for beredskabet i hele amtet bliver gjort opmærksomme på det, og jeg vil appellere til andre borgere om at være opmærksomme på området og lade oplysninger gå videre til undertegnede, så jeg kan viderebringe dem til udvalget.”

Skrevet af sundhedsudvalgsmedlem i Århus Amtsråd, Bent Mikkelsen, Kløvervænget 10 i Grenå, i Grenå Bladet d. 23. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam