Tak til
 






  
05/05 2023

FOF med nye betalingsmåder

Hos oplysningsforbundene kæmper man i disse år med stærkt nedsat offentligt tilskud til al fritidsundervisning. Både i Nørre Djurs og i Grenå Kommune bruger politikerne fra tid til anden dette område som spareobjekt, men det kan i mange tilfælde betyde, at folk ikke har råd, selv om de har lysten til at lære. Det prøver FOF i Grenå og Nørre Djurs at lappe lidt på med et par kreative løsninger for folk med ondt i pengepungen. Herom skriver Lene Fribo følgende:

”Folkeligt Oplysnings Forbund har i de sidste 2 uger starter mange hold. Det, der især interesserer områdets borgere, er sprog som engelsk, spansk og fransk. Også bevægelseskurser med yoga og afspænding samt mavedans er populært.

FOF mærker også en stigende efterspørgsel på hensyntagende undervisning. I samarbejde med Impuls tilbyder FOF undervisning for folk med fibromyalgi, gigt og andre ledproblemer, ondt i ryggen og hold med fokus på skuldre- og nakkeproblemer. Kreative og praktiske fag som syning, decoupage og duelighedsbevis har også haft stor søgning.

Men vi kan godt mærke, at nogle af vore deltagere ”tøver en kende”. I forbindelse med Grenå Kommunes budgetlægning for 2003 skar man i aftenskolernes tilskud, og det har været nødvendigtt for aftenskolerne at lade priserne stige. Det betyder desværre, at nogle falder fra – ikke alle har råd og er nødt til at vælge aftenskolen fra. I FOF tilbyder vi så, at man kan dele kursusbetalingen i flere rater, så man ikke skal af med hele beløbet på én gang. Det har betydet, at vi i flere tilfælde alligevel har kunnet hjælpe borgeren til at deltage.

Som noget nyt har FOF også kunnet
indføre ”klippekort-system” på nogle af kurserne. Det drejer sig om de hold, hvor samme lærer har flere kurser, f.eks. tegning og yoga. Hvis man er forhindret i at komme på dét hold, man er tilmeldt, så åbnes der nu mulighed for, at man kan tage sin ”mødegang” på et andet af samme lærers kurser.
Deltagerne har taget rigtigt godt imod denne ekstra service, der sikrer, at de får ”fuld valuta” for pengene.

Fof starter fortsat kurser, og det er også stadig muligt at hoppe på nogle af de kurser, der allerede er startet. Kig ind på vores hjemmeside: http://www.fof-grenaa.dk og se vores mange spændende tilbud.”

Skrevet af skoleleder i FOF, Lene Fribo, i Grenå Bladet d. 23. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam