Tak til
 






  
05/05 2023

Across Europe

I anledning af KFUM & K`s 125 års jubilæum i søndags bringer vi hér et klip fra den danske spejderbevægelses hjemmeside, der fortæller om foreningens arbejde i det nye Østeuropa, som man opfordres til at støtte med et beløb. Der står:

”Across Europe er KFUM og KFUKs internationale projekt fra 2002 - 2004
Da muren mod Central- og Østeuropa faldt, dukkede der nogle meget gamle KFUMere og KFUKere op fra de tidligere kommunistiske lande. De havde i deres ungdom været medlemmer af KFUM, og nu ville de gerne have hjælp til at bygge et nyt KFUM og KFUK-arbejde op. Da samfundssystemet var brudt sammen stod børn, unge og voksne uden værdier at leve deres liv efter, og de gamle KFUMere ville gerne give børn og unge det samme kristne tilbud, som de selv havde fået, da de var unge. Der er i dag igen KFUM-arbejde i de fleste lande i Central – og Østeuropa, mens det går lidt langsommere at få bygget KFUK-arbejdet op. Overalt møder man mange unge og ældre med masser af engagement og lyst til at lave KFUM og KFUK-arbejde, men de mangler alt: viden om kristendommen, demokratisk træning, lederuddannelse og økonomiske midler.

KFUM og KFUK i Danmark har tradition for at have et internationalt projekt, og Across Europe har til formål at yde menneskelig, kristelig og økonomisk støtte til de nye KFUM og KFUK-bevægelser i Ukraine, Ungarn og Makedonien. I Ukraine støtter vi arbejdet med den kristne forkyndelse, oprettelse af en børneklub, en Ten Sing-gruppe, et ikke-voldsprojekt for børn og unge og et ungdomsråd, der skal træne de unge KFUM og KFUKere i demokrati. I Ungarn skal vi støtte istandsættelse af gamle og forfaldne KFUM-bygninger, og i Makedonien skal vi være med til at bygge KFUMs første arbejde op.

Der er som sagt brug for alt, og derfor samler vi i KFUM og KFUK ind til Across Europe dels gennem indsamlinger i foreninger, dels gennem de såkaldte bropenge, hvor enkeltpersoner tegner sig for 25 kr. pr. måned som hjælp til at bygge bro mellem KFUM og KFUK i Danmark og KFUM og KFUK i Ukraine, Ungarn og Makedonien og hjælpe KFUM og KFUK i disse tre lande et skridt videre mod et rigtigt godt kristent børne- og ungdomsarbejde.”

Nedenfor kan du klikke dig ind på en række tekster og aktiviteter, som du kan bruge i klubben eller foreningen: http://www.kfum-kfuk.dk/sider.php3?id=353

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam