Tak til
 






  
05/05 2023

Jubilæums-balloner sendt op i Glesborg

Vi havde heldigvis en fotograf med, da KFUM og –K i Nørre Djurs sammen med andre lokalgrupper over hele landet fejrede bevægelsens 125-års jubilæum ved at slippe en masse balloner løs.

Se og download billeder hér!
Fotos: Ove Borrits


Forud for den lokale fejring af den største danske kristne børne- og ungdoms-bevægelses jubilæum ved DLG i Glesborg blev følgende pressemeddelelse rundsendt om baggrundshistorien:

”I år er det 125 år siden, at KFUM startede i Danmark. Det var dengang, KFUM kun var for drenge. Først senere kom der et KFUK, som i øvrigt hed KFUP og altså kun var for piger.
Det var også dengang, at KFUM Idræt og spejderaktiviteterne endnu ikke havde set dagens lys. Ingen i KFUM og KFUK kunne forudse dén knopskydning, vi har oplevet indtil i dag og stadig ser.

Dengang var KFUM og KFUK én ting. I dag er det mange forskellige organisationer med mange forskellige opgaver, og der er stadig stort behov for dem alle sammen. Hvem kunne forestille sig et Danmark uden organisationerne under hovedoverskriften KFUM og KFUK i én eller anden version.
Knopskydningen er et tegn på, at behovene har ændret sig i samfundet, men på trods af 125 års vedvarende forandring er der én ting, der ikke har ændret sig: Det er en levende og begejstret organisation, der arbejder på at forkynde evangeliet for børn, unge og voksne.
KFUM og KFUK`s arbejde foregår i 200 foreninger rundt om i hele landet – fra Rønne til Tønder og fra Gedser til Skagen. I alle disse byer lægges der et utælleligt antal frivillige timer i at give børn og unge gode fritidsoplevelser med indhold.

På landsplan markeredes jubilæet lørdag d. 20. september kl. 13 ved en festgudstjeneste i Københavns Domkirke og efterfølgende reception. Søndag d. 21. september kl. 13.30 sendte foreninger over hele landet en sky af balloner op.”


Redigeret af Rex

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam