Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Hvor er det frie sygehusvalg?

Støtteforeningen for Grenå Sygehus eftersøger som bekendt sygehushistorier lige nu – folks oplevelser både positive og negative om, hvordan sygehuset fungerer lige nu under den store omstillingsproces. Sådan én fandt vi i Søndags-Stiften, men den er godt nok helt fra Skanderborg – og vi bringer den selvfølgelig alligevel som eksempel og á propos:

”Udenfor lægger Filippa`erne sig blødt til rette på det langluvede plænetæppe. Man kunne tro, at det er tid til at slappe af. Men nej!
På vej ud ad døren på familiebesøg traf jeg på min genbo, der virkede lettere frustreret og en kende vred i skoene.

Hans kone var igen blevet indlagt med et akut anfald af sin kroniske lungesygdom. Selv om hun indtrængende havde bedt om at blive indlagt på et sygehus i Århus, hvor hun har familie, blev hun nægtet indlæggelse i Århus og i stedet transporteret til Silkeborg.

Begrundelsen lød, at der ikke var plads til hende i Århus. Hendes mand må nu pendle i alt 69 km frem og tilbage mellem Skanderborg og Silkeborg hver dag efter fyraften.

Velankommen dukkede et andet problem op: Det tidligere Odder Centralsygehus ville ikke udlevere patientjournalen i sin helhed til Silkeborg Centralsygehus. Man spørger sig selv, hvor langt bagud, EDB-udviklingen egentlig er, i Århus Amts sygehusvæsen.
Et andet eksempel er et sygt 85-årigt familiemedlem, der er blevet henvist til ikke-akut behandling på Silkeborg Centralsygehus, uagtet at den pågældende er enlig og uden bil, som så mange andre ældre.

Selv har jeg efter lukningen af Skanderborg Sygehus praktiseret at stemme med fødderne ved at vælge Vejle Sygehus som behandlingssted. Vejle Sygehus er topmoderne, effektivt og velindrettet og har dén klare fordel, at patienterne så vidt muligt bliver behandlede af den samme læge hver gang. Patientdata er tilgængelige på EDB, således at lægen f.eks. kan sammenholde de seneste analysedata med tidligere.

Det er jeg ikke den eneste, der gør. For de mange penge, der strømmer ind fra behandling af patienter uden for Vejle Amt, har man kunnet bygge en ny fløj til sygehuset. Succés har det jo med at avle succés.
Nu vil jeg gerne vide, om andre har haft tilsvarende sløje oplevelser som min genbo, for så må vi have gjort en fælles indsats for at bevare det frie sygehusvalg!
Måske skulle man bage – ikke en æblekage af Filippa`erne, men en knap så velsmagende huskekage til de ansvarlige?”

Skrevet af Venstre-medlem af byrådet i Skanderborg, Bodil Kjærgaard Nielsen, i Århus Stiftstidende søndag d. 21. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam