Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Svar på Niels Vissings svar…

Vi har det jo hér på Nørre Djurs Net med at bringe ting fra avisdebatten om almindelige samfundsmæssige problemer, som berører alle i vores land. Derfor bringer vi tit indlæg af byboere, og således har vi bl.a. fulgt en diskussion mellem en hr. Niels Vissing fra Randers og socialministeren om frit-valgs-ordningen på ældreområdet. Den har kørt lidt frem og tilbage, og i dag skriver Henriette Kjær:

”D. 8. september svarede Niels Vissing på mit læserbrev fra d. 22. august (også bragt på Nørre Djurs Net). Der er et par ting i Niels Vissings svar, jeg ikke vil lade stå ukommenteret.


I min tid som socialminister har jeg set flere meget kreative og ikke altid lige holdbare beregninger af de administrative omkostninger ved at indføre frit valg på ældreområdet.
De kreative beregninger bliver brugt af kritikerne til at dokumentere, at frit valg på ældreområdet skulle være alt for dyrt at gennemføre og dermed en dårlig idé. Men vi kan altså ikke diskutere frit valg i ældreplejen meningsfuldt, hvis ikke fakta er i orden.
Niels Vissing påstår i sit indlæg, at Randers Kommune har brugt otte millioner kroner i administration. Det er beregninger, der må stå for hans regning, for kommunen har ikke kunnet bekræfte dem over for mig.

Det er klart, at der kan være omkostninger ved at komme i gang med frit valg. Men meldingen er fra mange kommuner, at de har fået mere viden om sig selv og bedre indsigt i, hvordan skattekronerne bruges på ældreområdet. Det mener jeg i sig selv er en stor fordel – frit valg eller ej.

De ældre skal have et frit valg af leverandør af hjemmehjælp, så de får dén hjælp, der passer dem bedst. I dét ligger der ikke en kritik af de offentligt ansatte hjemmehjælpere, som i årevis har gjort deres arbejde for kommunen, selvom Niels Vissing prøver at tegne dét billede.

Debatten om det frie valg på ældreområdet handler jo ikke om, hvorvidt den enkelte offentligt ansatte hjemmehjælper har gjort sit arbejde godt eller ej. Det har han eller hun ganske givet.

Det handler om at kunne tilbyde de ældre et valg mellem forskellige alternativer, og det er grunden til, at det er vigtigt at lukke private udbydere ind på markedet.

Jeg mener nu engang, at konkurrence i ældreplejen er sund – også for kvaliteten. Det tvinger nemlig alle – både den kommunale hjemmepleje og de private virksomheder – til hele tiden at have blik for, om de kan blive lidt bedre. Og dét kan ingen – vel heller ikke Niels Vissing – have noget imod.”

Skrevet af socialminister Henriette Kjær (K) i Randers Amtsavis lørdag d. 20. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam