Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Grenaa bladet: Senior Erhverv Grenaa indvier nye lokaler på Århusvej i Grenaa

Den nystiftede »senior-arbejdsformidling« i Grenaa, Senior Erhverv Grenaa, indvier sine nye lokaler på adressen Århusvej 22B, 1. sal, i Grenaa på fredag den 26. september.

Bedriftssunhedstjenesten (BST) er rykket ud, og ind er kommet en flok ledige, men særdeles aktive seniorer, der ikke vil finde sig i at være uden arbejde. Det hjælper de så hinanden med at opnå. Og på fredag indvier man som allerede nævnt lokalerne på Århusvej med et Åbent Hus-arrangement, hvor der vil være taler ved formanden for Arbejdsmarkedsrådet i Århus Amt, Dan Boyter, og 1. viceborgmester i Grenaa Kommune, Svend Brandstrup Hansen.
- Vores motto er: »Ansæt en senior: I mangel af bedre? Nej fordi de er bedre!«, siger Ruth Hedemann, der er næstformand i Senior Erhverv Grenaa. Formanden hedder Niels Kyed.
- Der er noget, man bliver bedre til med alderen efter et langt arbejdsliv. For eksempel overblik, situationsfornemmelse, tolerance og løsning af komplicerede opgaver. Derfor er det en stor udfordring de kommende år for både private og offentlige arbejdsgivere at skabe jobprofiler, hvor seniorernes specielle kompetencer kan blive udbytterige for virksomheder, og fastholde seniorerne i en spændende og udfordrende seniorkarriere, siger Ruth Hedemann, der er 55 år og som blandt andet har arbejdet i transportbranchen i flere år.

Har cirka 50 medlemmer
Alle medlemmer af Senior Erhverv Grenaa - og der er p. t. små 50 af slagsen - ønsker en fortsat tilknytning til arbejdsmarkedet - så længe som muligt. Gerne i projektorienterende jobs - også relativt kortvarige jobs.
- Men det er vigtigt, at arbejdet er spændende og udfordrende og giver mulighed for en fortsat personlig kompetence-udvikling i senkarrieren, siger Ruth Hedemann.
Senior Erhverv Grenaa er en del af Senior Erhverv Danmark, og som sådan en del af et landsdækkende netværk af ledige seniorer over 50 år. Typisk er der tale om mennesker med 20-30 års erhvervserfaring. For mange er det således første gang, de oplever at være ledige. Netværket er åbent for alle typer ledige over 50 år, men der er i øjeblikket en vis overvægt af ledere, mellemledere og mennesker med højere uddannelse.

Dækker hele Djursland
Senior Erhverv Grenaa dækker alle otte kommuner på Djursland. Formålet med netværket er, at ledige seniorer hjælper hinanden med at finde frem til et spændende og udfordrende job i senkarrieren. Det sker blandt andet gennem en drøftelse og registrering af den enkeltes kompetencer, ønsker og kontakt til mulige relevante arbejdspladser. Til det formål råder man blandt andre over en »sælger« som den forhenværende assurandør, nu efterlønner, Bjarne Bager, der tager ud på virksomhederne og præsenterer dem for relevante emner i netværket. Eksempelvis den 53-årige Steen Viberg Jensen fra Søby ved Trustrup, der i mange år har arbejdet i den grafiske branche som typograf/trykketekniker her på Djursland. Han har dog også prøvet andre jobs, og er således åbent for lidt af hvert, hvilket da også fremgår af den profil, som Steen Viberg Jensen har i netværkets database - og som udnyttes aktivt i jobsøgningen. Socialt giver det selvsagt også noget at kunne møde ind hver dag i netværkets lokaler på Århusvej.
Senior Erhverv Grenaa har opnået støtte fra Arbejdsmarkedsrådet i Århus Amt, og samarbejder desuden både med AF og Djurslands Erhvervsråd.
- Vi vil gerne have, at erhvervslivet opfatter os som en »fiskedam«, hvor de til enhver tid vil kunne hente kvalificeret arbejdskraft på en lang række områder, slutter Ruth Hedemann.
Åbent Hus-arrangementet på fredag kører fra kl. 13-16.

Bjarne Bager og Ruth Hedemann (stående) fra Senior Erhverv Grenaa har blandt andre taget imod den 53-årige arbejdsledige Steen Viberg Jensen med henblik på at hjælpe ham med at finde et nyt job.

Kilde:

unavngivet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam