Tak til
 






  
05/05 2023

Nyt handelsliv i Glesborg

Vi er efterhånden blevet så vant til, at SuperBrugsen Glesborg er den suverænt førende blandt dagligvarebutikerne i Nørre Djurs. Dét ”monopol” ser nu pludselig ud til at skulle blive brudt, når en ny udviklingsplan for Glesborg efter 8 ugers offentlig høring sikkert bliver vedtaget.
Læs mere hér!



Gårdejer Eigil Henriksen solgte for nogen tid siden sin jord bag ved Brugsen til Fakta-kæden, der efterfølgende gik til kommunen for at få lov til at bygge en stor dagligvarebutik. Nu er planen så, at der skal gives tilladelse til dét, og at der derudover skal være enkelte mindre butiksarealer til salg eller udlejning – altså et stort butiktorv med billige dagligvarer og enkelte specialbutikker.

Så inden vi overhovedet får set os om, bliver Glesborg måske forvandlet til et rivende handelscenter. I alt fald bliver der åbnet mulighed for, at Glesborg endelig kan komme til at leve op til værdigheden som Centerby. Den tanke tiltaler politikerne, der over en bred kam er enige om, at handelsliv er godt, og den nye plan er udtryk for, at Nørre Djurs Kommune satser på Glesborg som det absolutte handelscentrum. For som eksempelvis Malte Larsen gjorde opmærksom på ved det seneste kommunalbestyrelsesmøde, at hans ja til den nye centerplan også betød et ja til stort set at lukke handelslivet i resten af Nørre Djurs. Dén beslutning ønsker politikerne nu at tage, men som det sig hør og bør kan der klages over planen inden for de næste 8 uger. Den kan ses på Teknisk Forvaltning og på bibliotekerne, men desværre ikke på kommunens hjemmeside – hvorfor?
Som det kan ses, er planerne om en stor Fakta-butik i Glesborg blevet mødt med forholdsvis stor velvillighed – i alt fald på rådhuset. Men for brugsuddeler Per Pedersen var det naturligvis noget af en ”hård nyser”, da han for et halvt års tid siden første gang hørte om de store planer, fortæller han til Nørre Djurs NetNyt. Men nu er han helt parat til at tage konkurrencen op og kan godt se en fordel i at få gang i endnu mere handel i Glesborg. Det er dog vigtigt, at de forskellige parter kan snakke sammen.

Før butikstorvsplanen bliver vedtaget, bliver der i øvrigt også foretaget undersøgelser m.h.t., hvorvidt planen kan tænkes at have nogle uventede økonomiske konsekvenser for kommunen, der jo ikke har plads til flere udgifter.

Lige nu er det altså op til borgerne at sige deres mening de næste 8 uger – og så skulle der ellers være lagt op til en satsning på Glesborg som Centerby!
Skrevet af Rex

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam