Tak til
 






  
05/05 2023

Brundhøjskolen får nye beboere

I dag er vi glade for at kunne bringe resultatet af et fint samarbejde, vi har haft med en kvindelig læser fra Glesborg – et eksempel på, hvordan man også kan bruge vores Net-avis. Hun havde hørt rygtevis, at Brundhøjskolen mellem Glesborg og Hemmed står for at skulle have nogle helt andre slags ”klientel” end hidtil. Skolen drives af Århus Amt, og hér har man lige nu større behov for at finde et sted, hvor fanger fra det lukkede fængsel, Grenen i Grenå, langsomt kan blive forberedt til udslusning igennem et ophold på et sted langt ude på landet, end man har med dén gruppe børn og unge, Brundhøjskolen hidtil har arbejdet med.

Vor læsers betænkeligheder gik mest på, om man nu fra amtets side havde tænkt sig at informere lokalbefolkningen om planerne, eller om man ville benytte sig af, at amtet ikke har høringspligt m.h.t. Brundhøjskolen, da den har eksisteret i mange år.

Når man overhovedet som landboer giver sig til at stille spørgsmål, skyldes det i høj grad en stigende bekymring for, om vi kan risikere at ende som opbevaringssteder for de værste byproblemer herurde på det idylliske land. Og vor læsers oplevelse sidste sommer, hvor en galning pludselig stod i hendes baghave midt om natten, og hun ringede til politiet, der ikke havde folk nok til at sende en mand ud dén nat p.g.a. afspadsering), er en understregning af, hvorfor folk på landet er utrygge ved forholdene ind imellem.

Når amtet ikke har høringspligt, er det ikke nemt for borgerne at gøre noget som helst for at sætte en grænse for, hvor mange anbringelser af ”tunge” kriminelle, vi kan kapére. Det viste sig dog heldigvis, at vor læser mødte stor velvilje ved sin henvendelse hos Århus Amt, hvor man kunne berolige med, at der d. 1. oktober bliver holdt et offentligt møde et ikke endnu nærmere bestemt sted i Nørre Djurs. Dét møde vil vi naturligvis dække, og hér ser vi frem til at få endevendt problematikkerne omkring Brundhøjskolens omstrukturering.

Således kan en læserhenvendelse altså ende med, at vi får opklaret nogle facts om en vigtig sag ved fælles hjælp.
Skrevet af Rex

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam