Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Svar til en politiker

Idégruppen Grenå skriver følgende som svar til det socialdemokratiske byrådsmedlem i Grenå, Helle Thomsen:

”Tak for dit udmærkede svar til os i Grenå Bladet d. 9. september. Det var helt opløftende at se et svar fra et byrådsmedlem, der giver sig tid til at ridse nogle af de problemer op, som kommunen står midt i, og som gider kommentere sagerne i øvrigt. Vi har samtidigt noteret os, at du ikke har noget imod, at der er nogen, der ”puffer” lidt til systemet, og at du er enig med os i, at det arbejde, der gøres i kommunen, bør synliggøres lidt mere, således at vi alle kan få et indtryk af, at ”der sker noget”.
Nu opfatter vi det ikke sådan, at vi er ”belærende”, fordi vi fremkommer med et par forslag. Dén sætning, du hentyder til i dit svar, var kun møntet på den foranstående sætning, som uden bemærkningen om, at vi ikke ønskede at være belærende, kunne opfattes som en fornærmelse mod det samlede byråd, og dét var jo ikke hensigten.
Vi har fuld forståelse for, at det er svært at sidde i byrådet og tage beslutninger, når der er ”ondt i pengekassen”. Vi er også klare over, at skattegrundlaget er for spinkelt i Grenå, og du giver en fin forklaring på, hvordan udgifterne og problemerne vokser. Du giver et godt indtryk af, at det bestemt ikke er nemt at sidde og være medansvarlig for en kommunes økonomi.

Men det er jo også derfor, vi har skrevet dette åbne brev. Vi mener, at der tværpolitisk bør laves nogle tiltag, som kan gøre Grenå mere interessant end andre områder, der har samme problemer, og som også kæmper for at få mere bosætning og flere erhverv. Hér har vi endnu ikke set de store initiativer, og hér kunne man måske nedsætte en sådan gruppe, der kan arbejde målrettet med dét problem, således at Grenå kan ”gøre en forskel”.
Virksomhederne og bosætterne kommer ikke af sig selv.

Vi har konstateret med tilfredshed, at de fremsendte forslag vedr. bebyggelser ved Stensmark og Anebjerg er noget, der arbejdes godt og grundigt med. Det vidste vi bare ikke, fordi åbenhed fra politikere og rådhus til borgerne ikke har været særligt iøjnefaldende.
Du kommenterer ikke vores forslag om erhvervsgrundene og dén måde, de kunne sælges på.

Det kunne ellers være interessant at høre din mening om det. Men ellers tak for et godt og uddybende svar.”

Skrevet på vegne af Idégruppen Grenå af Jens Ove Schmidt, Jørgen Lund og Preben Mortensen i Grenå Bladet d. 16. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam