Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Hårde tider for produktionsskoler

Regeringen lægger op til at skære kraftigt i tilskuddet til unge på produktionsskoler, og det får Per Jørgensen til at kritisere regeringens oplæg til finanslov. Han skriver:

”Folketinget skal i den nærmeste tid forhandle finanslov, og på mange områder vil der være tale om besparelser. Også produktionsskolerne må stå for tur, hvis regeringen skal have sin vilje.

Regeringens motto har lige fra starten været ”Det frie valg”, hvilket i hovedtræk betyder, at den danske befolkning skal kunne vælge, hvad de finder bedst. Således at den individuelle selvbestemmelse forøges uden hensyn til, hvad det har af konsekvenser for andre grupper i samfundet.

Parathed
Mange af vore unge mennesker har således kunnet vælge deres fremtid både i form af beskæftigelse og uddannelse, men nogle af disse unge har – af forskellige årsager – ikke mulighed for at vælge frit. Det har betydet, at alternativet for dem har været ophold på en produktionsskole.

Et sådant ophold har til formål at øge de unge menneskers muligheder for at blive parate til at påbegynde uddannelser eller klæde dem på til at komme i job ad andre veje.

Når unge over 18 år er i et forløb på en produktionsskole, yder staten skoleydelse til eleven, da det ikke er muligt at modtage SU. Beløbet i dag er 1.230 kr. om ugen. Hvis regeringen kommer igennem med sit forslag, vil det betyde, at beløbet reduceres til 725 kr. om ugen.

Som formand for Vennekredsen for Produktionshøjskolen Djursland finder jeg derfor grund til at frygte, at mange unge mennesker vil takke nej til et ophold på sådanne skoler og i stedet kontakte kommunen med henblik på at få kontanthjælp.
På sidste møde i Vennekredsens bestyrelse blev man enige om at opfordre interesserede til at melde sig ind i Vennekredsen for derved at skabe større kendskab til produktionsskolernes arbejdsområde. Denne opfordring føler jeg nu endnu mere grund til at følge op på, således at flere kan medvirke i debatten om at sikre en politik, som gør det muligt at tilbyde unge mennesker et alternativ i bestræbelserne på at blive arbejds- eller uddannelsesparate.”

Skrevet af formanden for Vennekredsen for Produktionshøjskolen Djursland, Per Jørgensen, forkortet af redaktionen på Lokalavisen og bragt i samme d. 16. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam