Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Om naturbeskyttelsesloven

Vi har hér på NetNyt tidligere bragt et par indlæg fra socialdemokraten Torben Hansen, der rykkede miljøministeren for at få en garanti for, at Danmarks Naturfredningsforenings rolle i fredningssager skulle afskaffes. I dag fortæller han om, hvordan socialdemokraterne trods alt har fået sat deres spor på de kommende lovændringer. Torben Hansen skriver:

”Socialdemokratiet er meget tilfredse med, at vores politiske pres – sammen med de grønne organisationer - har hjulpet miljøministeren på bedre tanker, således at der i kommende ændringer i naturbeskyttelsesloven hverken røres ved Danmarks Naturfredningsforenings ret til at rejse fredningssager eller ved Naturklagenævnets kompetence.

Det er meget muligt, at ministeren synes, at sommerens debat om fredningsretten har været træls, men det er ministerens selvskabte plager, bl.a. fordi det har været umuligt at hive et klart svar ud af ministeren om bl.a. fredningsretten, hvilket bl.a. svar til undertegnede i Folketinget klart viser.
Socialdemokratiet vil afvente minsterens endelige udspil til naturbeskyttelseslov, men når man ser på regeringens tidligere negative indsats for dansk natur og miljø, så skal der ikke stilles for store forventninger.

Det foreløbige udspil har flere spørgsmålstegn og uklarheder om bl.a. finansiering af fredninger, byggeri langs strandene m.m., og det er en stor mangel, at mange af de væsentlige naturbeskyttelsesproblemer ikke er omtalt.
Dansk natur og naturpolitik bl.a. har brug for initiativer:

der skaffer naturen mere plads ved at skabe 100.000 ha nye vandløbsnære engarealer, overdrev og strandenge de kommende år,
der tager initiativ til at sikre forstærket pleje af naturen på såvel private som offentlige arealer,
der tager initiativ til at styrke statens, amternes, kommunernes og lodsejernes indsats for naturgenopretning ved bl.a. at sikre etablering af 300 m bufferzoner omkring særlig sårbar natur,
der indføres krav om individuel miljøgodkendelse af landbrugsbedrifter over 600 svin/30 ha,
at pesticidtrykket sænkes, og anvendelse af gødskning og pesticider på § 3-arealer som overdrev, heder, strandenge, moser m.m. skal helt ophøre.

Alt sammen noget, der var en del af Socialdemokratiets naturreform, og som vi fremsatte i Folketinget i den tidligere samling. Nu har regeringen chancen for at sætte handling bag ordene i ændringerne til naturbeskyttelsesloven og ikke stemme imod denne gang.”

Skrevet af det socialdemokratiske folketingsmedlem Torben Hansen fra Randers i Randers Amtsavis tirsdag d. 16. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam