Tak til
 


  
01/09 2018

Big O & The Blue Quarters giver koncert i Pavillonen i Grenaa lørdag d. 1/9 kl. 20

Big O & The Blue Quarters er fire ustyrlige jyske bluesknægte, suppleret med en enkelt voksen bassist til at tøjle dem. For vel spiller de autentisk old school swing/jump blues, men gør det med en ukuelig ung energi, en imponerende instrumental virtuositet. De er imidlertid ikke bare dygtige håndværkere. De har gravet dybt i blueshistorien, læst indgående på både West Coast, Chicago Texas lektierne, nærstuderet legender som Sonny Boy, Little Walter, Muddy, T-Bone Elmore James m.fl. Men af til pjækker de fra skole, skriver deres egne numre, med et mere eksperimenterende anarkistisk udtryk. Og i takt med at deres eget materiale fylder mere i repertoiret, har de efterhånden fundet deres egen unikke lyd kendetegnende intensitet. - Entré: 125 kr. - Dog kun 75 kr. hvis man kan fremvise bevis for at være under uddannelse.


Big O & The Blue Quarters.
Både sammen hver for sig, er medlemmerne af Big O & the Blue Quarters efterhånden velkendte ansigter på de danske blues scener. Her ses de ofte, side om side, med topmusikere fra ind- udland. Og fra såvel musikerkollegaer som publikum, er der kun anerkendelse til overs for så tårnhøjt et musikalsk niveau, leveret af så ungt et band. Af samme grund er efterspørgslen hastigt stigende, selv i udlandet har man fået øjne og ører op for de østjyske kometer. Således er Big O & The Blue Quarters at finde på plakaten for 2018 udgaven af den traditionsrige (29´ende) Blues Baltica/Bluesfest Eutin, i Tyskland.

Øvrige spillestedsreferencer:
Horsens Bluesfestival, Randers City Bluesfestival, Mosten Race Day, Den Blaa Festival, Aarhus Festuge, CROSSROADS Vejle, Blueskartellet/Kulisselageret, B´Sharp/Rampelys, MOJO Blues Bar, Fatter Eskil, Gyngen, Underværket, Lunden Horsens m.fl.

LIVE-anmeldelse ved Jakob Wandam fra www.bluesnews.dk:
"Oscar Martin Eriksen har det helt rette, raspede vokale gode tag om mundharpen, mens Jais Kurecko Eriksen på kontrabas Mathias Rindom på trommerne giver det helt rette groove shufflebeat."
"Big O & the Blue Quarters er i besiddelse af hele to af landets ubestridt største bluesguitar-talenter i Frederik Tygesen og Søren Schack. De udfylder hver deres rolle i orkesterets lydbillede. Tygesen spiller i swingende rhythm & blues-stil og kan minde om Duke Robillard i sin tilgang, mens Schacks bidende tone mere aggressive stil minder mere om Albert King eller West Side Chicago-navne som Otis Rush Magic Sam."
"Big O & the Blue Quarters er et band, der emmer af spilleglæde, det smitter af på publikum, når man kan se de smil og blikke, der udveksles på scenen."

Line-up:
Oscar Martin Eriksen - vokal/harpe
Frederik Tygesen - guitar/vokal
Søren Schack - guitar/vokal
Mathias Rindom - trommer/vokal
Jais Kurecko Eriksen - bas/vokal

Baggrund:
Bandets fem medlemmer har lært hinanden at kende, gennem bluesmiljøet og jamsessions i Østjylland. Gruppen er en sammensmeltning af tidligere konstellationer som The Blues Express, The Backdrafts Oscars Blues Band. Venskabet på tværs af orkestrene voksede, det viste sig hurtigt at netop de fem havde en fælles musikalsk forståelse, der kunne udvikles på. Derfor slog de pjalterne sammen valgte at fokusere 100 % på deres fælles projekt: Big O & The Blue Quarters, hvor der på rekordtid opstod et fælles udtryk.

Det er hér dét sker:
Pavillonsalen
Kulturhuset Pavillonen
Kærvej 11
8500 Grenaa
Tlf: 86321633
Fax: 86321354
www.pavillonen.dk

Kilde: Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam