Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hør om Dostojevskij og Leonard Cohen, om Det Gådefulde menneske og en Gud fuld af nåde, på Egegård i Rønde tirsdag d. 16/1 kl. 19.30-20.30

Foredrag og musik med sognepræsterne Christina Philipstatt og Peter Danielsen. Mennesket er og forbliver en gåde, påstod en af de største verdensforfattere, Fjodor Dostojevskij i 1840´erne. I 1970´erne og indtil i dag har forfatteren, komponisten og sangeren Leonard Cohen gjort det samme. Den ene var stærk ortodoks kristen, den anden er kristuselskende jøde og buddhist. Begge beskæftiger de sig med tanken om det polyfone menneske, der med sine mange lag både i sind og tanke, aldrig kan afdækkes eller beskrives gennem moralske termer, fordi disse, så snart de udtales, afslører deres modsætning. Aftenen vil dels byde på en litterær rejse ind i to af Dostojevskijs mesterværker Forbrydelse og straf og Brødrene Karamassov, og vil dels give et indblik i Cohens forfatterskab, bl.a. Beautiful Loosers, Cohens stærke og vedkommende bibelske billedunivers, her Story of Isac, Susanne, Halleluja, som sognepræst Peter Danielsen også vil spille og synge, samt flere af Cohens poetiske og altid vedkommende sange. Alle er velkommen. - Kaffe, the og kage koster 25 kr.


Leonard Cohen og Dostojevskij.
Det er hér dét sker:
Egegård
Birkevej 39
8410 Rønde
www.thorsager-bregnet-feldballe.dk

Kilde: Bregnet Kirke.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam