Djurslandsportalen.dk

Tak til
 


  
05/10 2017

Lær at bede med hjertet, på Egegård i Rønde torsdag d. 5/10 kl. 19-21.30

En aften om hjertebøn. Jens Munk, som er studenterpræst på Aarhus Universitet, vil med udgangspunkt i Paulus´s betragtninger introducere en konkret måde at åbne sig for Gud via kroppen, nemlig hjertebønsmeditationen. Vi skal prøve at bede med hjertet. Jens guider bønnen, og vi taler efter meditationen om vores erfaringer med tro og hjerteoplevelser. Jens vil også fortælle om den nyeste hjerteforskning, der har opdaget at hjertet fungerer som en hjerne med sin egen bevidsthed. I sit oplæg "Ånden virker i hjertet" vil Jens Munk fortælle om, hvordan allerede Paulus lokaliserer centrum for åndens virke i kroppen, nærmere bestemt i hjertet: Og fordi I er børn, har Gud sendt sin Søns ånd i vore hjerter, og den råber: Abba, Fader, og i Romerbrevet tales videre om ånden i hjertet: Guds kærlighed er udgydt i vore hjerter ved Helligånden, som er givet os. Paulus antyder her, at Gudsnærvær handler nok så meget om en kropslig oplevet vished, en "hjerteoplevelse" , som blot om at kunne de rigtige dogmer og remser. Hjertebøn er en gammel kristen praksis. - Pris: 25 kr. inklusiv kaffe eller te med brød.


Jens Munk.
Jens Munk siger:
Hjertebøn er en tradition der går helt tilbage til Ørkenfædrene, og det går ud på at flytte fokus fra at være en formuleret bøn i hjernen, og i stedet synke ned i hjertet og blive til en kropslig oplevelse af den kærlighed og barmhjertighed som Jesu navn indeholder. Det er det man træner med bl.a. vejrtrækning, men med fokus på hjertet, for kristendommen er hjertets religion.

Info:
Jens Munk er teolog med sidefag i psykologi, uddannet psykoterapeut, og arbejder som studenterpræst på Aarhus Universitet.

Det er hér dét sker:
Egegård
Birkevej 39
8410 Rønde

Kilde: Bregnet Kirke.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam