Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hans Chr. Balzer fortæller om Edith - erindringer fra et liv i kærlighed og krig - på Hornslet Bibliotek onsdag d. 4/10 kl. 15

Hør den smukke og rørende historie om en ung pige fra Pindstrup, der under 2. verdenskrig forelskede sig i en russisk krigsflygtning. Byrådsmedlem Hans Chr. Baltzer bor i Pindstrup og havde tæt kontakt til Edith Ørtoft Olenick, efter hun emigrerede til Canada. Hans fortælling om Edith er både historien om den lille by Pindstrup, hvor Edith voksede op i 1920´erne og 30´erne og en anderledes historie fra besættelsestiden om kærlighed trods krig og forfølgelse. - I tiden før 2. verdenskrigs afslutning boede der fire russiske krigsflygtninge i Pindstrup, heriblandt "Petter" fra Ukraine, som blev Ediths store kærlighed. Da krigen lakkede mod enden, så de fire russeres fremtid sort ud. Med stor sandsynlighed ville de blive sendt tilbage til Rusland for at blive skudt. Sådan gik det mange af deres landsmænd, men i Pindstrup tog man godt imod de fire russere. - Entré: 25 kr.


Edith og Petter.
Det er hér dét sker:
Hornslet Bibliotek
Tingvej 35
8543 Hornslet
Tlf: 87535670
www.syddjursbibliotek.dk

Kilde: Hornslet Bibliotek.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam