Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Højskoledag med Henrik Jensen i Ebeltoft Sognegård onsdag d. 4/10 kl. 10.30-14

Højskoledag med Henrik Jensen: "Derfra vores verden går". Et foredrag om fædrelandskærlighed. I stedet for at skændes om, hvad der er ægte dansk eller ej, trænger vi til at gå bag om de begivenheder og strømninger, der formede os som nation. Hvorfor gled begreber som patriotisme, nationalfølelse og fædrelandskærlighed næsten ud af sproget ? - Et menneske er dannet, som forfatteren Villy Sørensen formulerede det, når det engagerer sig ud over sig selv i det fælles. Det kan føle sig rodfæstet, når det får lov til at føle sig som aktivt medlem af et virkeligt fællesskab, der formidler kulturen og danner skjold mod kaos. Vi har brug for at genfinde en loyalitet, der rækker ud over familie og vennekreds og ind i nation og samfund. Vi må hver især på en national dannelsesrejse for at genopdage de tider og steder, der har sat sig deres spor: Hvor er vi? Hvad er vi? Hvad skal vi gøre? Findes der er vej mellem "nationalismens afgrund" og "ligegyldighedens grøft" ?


Forsiden af bogen Derfra vores verden går.
Henrik Jensen er historiker, forfatter, samfundsdebattør og universitetslektor med fokus på historie, kultur og samfundsproblemer. Han er især kendt for sine bøger: "Det ordentlige menneske" og "Det faderløse samfund". Senest har han udgivet bogen: "Derfra vores verden går".

Det er hér dét sker:
Ebeltoft Sognegård
Kirkegade 13
8400 Ebeltoft
www.ebeltoftkirke.dk

Kilde: Ebeltoft Kirke.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam