Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Visens Skib er igen på sommertogt for den danske sangglæde og er i Ebeltoft fredag d. 30/6 fra kl. 20

Visens Skib sejler hver dag til en ny havn og underholder gratis som et kulturfremstød for dansksprogede viser og sange. Besætningen indgår hæmningsløst i svingende mod- og samspil med hinanden og sine tilhørere, som synger og klapper med på fællessange og omkvæd. Visens Skib er både en frivillig forening og det patenterede varemærke for et sommertogt med gratis underholdning af høj kvalitet, som i juli 2017 foregår på 30 forskellige havne i de indre danske farvande. Visens Skibs er sat i søen for at fremme kærligheden til og brugen af vores fælles danske vise- og sangskat. - Der er fri entré.


Visens Skib på sommertogt.
God sangpoesi på dansk, folkelige tekster med kraft og indhold i, der fremføres med engagement og holdning, forsvinder mere og mere fra kulturevents og fra mediernes programflader til fordel for indholdsløs masseproduceret engelsksproget pop og rock. Hermed forsvinder incitamentet for sangskrivere til at bruge vores eget sprog - og det er nu en gang mest autentisk at udtrykke sig på det sprog, man tænker og drømmer på.

Niels Skouby alias Kaptain Høiben, som ejer SY Ellinor af Ebeltoft alias Visens Skib, tog i 2000 initiativ til den årlige sejlende viseturné, som er det morsomst tænkelige og samtidig mest overbevisende kulturpolistiske fremstød for dansk sangglæde. Båden stilles gratis til rådighed af Niels og ingen af de vekslende dygtige amatører, semiprofessionelle eller professionelle solister og musikere ombord profiterer af koncerterne.

Det er hér dét sker:
Ebeltoft Skudehavn
Skudehavnen 61
8400 Ebeltoft
Tlf: 86343008
www.ebeltoftskudehavn.dk

Kilde: Visens Skib.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam