Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Sogneaften om Storm P som menneske og kunstner, i Grenaa Sognegård torsdag d. 23/2 kl. 19-21

De mange tegninger og fluer, mundheld og anekdoter har givet os et muntert billede af den danske humorist Storm P. som vi kalder ham og husker ham som, den dag i dag. Men det er nok gået i glemmebogen hos mange, at hans kunstneriske løbebane var langt bredere og dertil endnu dybere. Sognepræst Otto Lundgaard fortæller at Robert Storm Petersens syn på livet og friheden, på menneskene og Gud, møder os i vagabondens og klovnens skikkelse i hans tegninger og malerier samt i monologerne, som han selv fremførte som kabaretskuespiller, og som med tiden udviklede sig til de mange noveller, som især Ebbe Rode har været med til at levendegøre. Det er gratis at deltage. Kaffe og brød kan købes.


Eksempel på Storm P humor.
Otto Lundgaard beretter at Storm P i sin kunst ikke udleverede sine figurer til nar og grin, men forsøgte at skildre mennesket bag masken. Et forsøg, der lykkedes; for selvom han har udtalt, at der er noget muggent ved kunst, der kræver en forklaring, så er der dog meget af hans menneske- og livssyn, der bliver forklaret, når vi sammen betragter de mange sider af hans kunst på teatret, i blade og aviser, i malerier og ord.

Det er hér dét sker:
Sognegården Grenaa
Nørregade 1
8500 Grenaa
Tlf: 86321415
www.grenaasogn.dk

Kilde: Sognegården i Grenaa.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam