Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

DjurslandS.net i Harddisken på P1 - lørdag og søndag

Ugens Harddisk i uge 36 på DR's P1 beretter denne gang bl.a. om DjurslandS.net gennem samtaler med nogle af de frivillige.
Lyt selv på P1 lørdag d. 6/9 kl. 20.35 eller søndag d. 7/9 kl 17.00, hvor udsendelsen genudsendes.


Værten Anders Høeg Nissen introducerer reporteren Bernt Hertz Jensen, som i starten af august besøgte Djursland. Raporteren blev vist rundt i hele regionen for at bese det trådløse nets mange installationer og besøge nogle af de mange frivillige der hjælpes ad med at etablere nettet. Hør hér hvad de fortalte.

Udsendelsen kan allerede høres fra Harddiskens hjemmeside. Den er delt i to indslag. Begge indslag kan også klikkes igang herunder.

05.09.03.
Del 1: Trådløst netværk på Djursland.

På hjemmesiden introduceres dette indslag med følgende ord:
"Der er så dejligt ude på landet. Der er højt til himlen, kort til naturen og naboerne er til at snakke med. Til gengæld kniber det fra tid til anden med den basale infrastruktur. Sådan er det eksempelvis på Djursland. Og det er værre end som så. For én ting er, at mobildækningen fra tid til anden er fraværende. Noget ganske andet og anderledes alvorligt er, at man ikke kan få en anstændig Internetforbindelse, der er til at betale.
Det har de sat sig for at gøre noget ved, derovre på Djursland.
Bredbånd til folket er missionen, og trådløse netværk er midlet. Vi følger med Bernt Hertz Jensen til Jyllands næsetip, hvor bredbåndets indtog er til at få øje på."

Hør indslaget hér

05.09.03.
Del 2: Trådløst netværk på Djursland.

PÃ¥ hjemmesiden introduceres dette 2. indslag med ordene:
På toppen af en fodersilo på det nordlige Djursland mødte vores reporter Bernt Hertz Jensen en af initiativtagerne til det trådløse bredbåndsnet på Djursland - Bjarke Nielsen - for at få en forklaring. Deroppe fra kan man nemlig bedre se idéen - til gengæld må man så leve med, at det blæser lidt deroppe...

Hør indslaget hér.

På Harddiskens hjemmeside finder man også et link hér til DjurslandS.net-portalen.

Måske det var en god idé at lade vore medborgere på Djursland få lejlighed til at høre disse indslag. Det kan give et nærmere indtryk af hvad DjurslandS.net egentlig drejer sig om.

/Bjarke


Kilde: Danmarks Radio - Harddisken i P1. Klik og se.

Bjarke Nielsen


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam