Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Om Venstre og skattestoppet

Skatteborgerne i Århus Amt får en ekstraregning for udgifterne i forbindelse med vandprøver. De skal dækkes ind med en højere pris på vandet hos forbrugerne, og dét spørgsmål deler i øjeblikket Venstres amtsrådsgruppe. Det fryder et socialdemokratisk amtsrådsmedlem sig over i det følgende:

”Venstre i Århus Amtsråd udstillede på mødet forleden ikke alene intern splittelse i sagen om højere gebyr på indvundet grundvand, men fem af gruppens 11 medlemmer stod også stod også for en tankevækkende demonstration:
Det er vigtigere at få opsendt endnu en reklame-ballon med teksten: ”Intet over og intet ved siden af skattestoppet”, end at støtte en forstærket indsats for at sikre rent drikkevand.
Til trods for, at en ny rapport for kort tid siden lagde en bombe under den danske forsyning med drikkevand. Det er konstateret, at der kun er halvt så meget drikkevand i undergrunden, som hidtil antaget. Årsagerne er især forurening med nitrat og sprøjtegifte samt overforbrug en række steder i landet.
Selv miljøministeren virkede forskrækket og kaldte situationen ”meget, meget alvorlig”, men dog ikke så meget, at regeringen af egen drift foreslår yderligere stramninger i de kommende handlingsplaner for pesticider og vandmiljø.
Tidligere på året kom det frem, at på kun tre år er antallet af vandboringer, der bliver lukkede på grund af forurening, mere end fordoblet. Det kaldte ministeren ”ikke særligt betryggende”. ”Vi skal værne om vores drikkevand, da Danmark er ét af de få lande, hvor vi kan drikke urenset vand.”
I dén forbindelse kan det så undre, at miinisteren har været med til at lukke Vandfonden, som netop skulle hjælpe med at klare denne vigtige opgave.
Der er således alle mulige gode grunde til, at vi i Århus Amt fortsætter og forsøger at forstærke indsatsen med at kortlægge og beskytte områder med beholdninger af godt drikkevand. Altså som vi besluttede i fuld enighed i Udvalget for Trafik og Miljø sidst i juni.
Rent drikkevand er i alles interesse, og alle må bidrage til at sikre det – også i fremtiden. Sådan er det også for landbruget, og det er mange moderne landmænd med på, fordi de ønsker at tage hensyn til miljøet og resten af samfundet.
På mødet i amtsrådet hjalp det ikke med en påvisning af, at finansieringen af udgiften med gebyrer er lige efter bogen og i harmoni med Folketingets vedtagelse sidst i 1990`erne, så der ikke er tale om noget brud på skattestoppet.
Ej heller nyttede det med dundertale fra et medlem fra Venstres gruppe og et overbevisende indlæg fra formanden for miljø- og trafikudvalget, Erik Poulsen (V). Folketingsmand Kim Andersen & Co. Stod fast og svigtede hermed miljøet og faldt formanden for udvalget i ryggen i stedet for at bakke ham op.”
Skrevet af amtsrådsmedlem Kaj Møldrup Christensen (S) i Randers Amtsavis mandag d. 18. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam