Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Om sundhedscenter i Grenå

En kvinde fra Grenå slår i det følgende til lyd for idéen om at bruge de nu forladte sygehusbygninger i byen til et center, hvor traditionel og alternativ behandling kan gå hånd i hånd:

”Når nu Århus Amt bestemte, trods mange protester, at vi ikke skulle beholde vores centralsygehus hér i Grenå, ville det så ikke være på sin plads, at amtet og andre, der måtte have noget at bestemme i denne sag, støttede projektet med et sundhedscenter i de ”brugte” bygninger på Sygehusvej.
Nu skriver jeg ikke disse linier for at gøre mig interessant. Nej, jeg har selv oplevet det etablerede sundhedsvæsen ved indlæggelser og egen, helt igennem gode læge, men jeg har også oplevet den alternative behandling. Dette er sidst sket ved flere akupunkturbehandlinger hos en lokal behandler. Dette har medført et markant dalende behov for astma-medicin, og at jeg har fået et bedre velbefindende.
Jeg blev for flere år siden healet for rygsmerter, som havde plaget mig en måned. Healingen tog cirka et kvarter, og jeg har ikke mærket smerterne siden.
I et sundhedscenter ville læger og alternative behandlere være tæt på hinanden i det daglige arbejde, og derved kunne de drage fordel af hinanden til patienternes glæde. Man skal jo heller ikke glemme, at det psykiske og fysiske er tæt knyttet sammen, og et samlet behandlerteam ville kunne tage hånd om dette på en god måde.
Det kunne jo tænkes, på sigt, at der ikke ville være så mange indlæggelser eller genindlæggelser i Randers eller Århus. Det ville jo i sig selv spare penge for amtet. Spare menneskelige lidelser, spare den lange transport, spare sengepladser (dem er der vel ikke for mange af). Spare medicinudgifter, o.s.v.
Et sundhedscenter i Grenå – sammen med et hospice, som der også arbejdes på at få til Grenå – ville gå helt i takt med tanker om udviklingen: at gøre Grenå til en kurby. Så ville vi blive en endnu større prik på Danmarks-kortet.”
Skrevet af Inge-Marie Trælle fra Grenå i Randers Amtsavis lørdag d. 16. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam