Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Godt K-oplæg

Her fra starten af august er den konservative leder kommet med et oplæg, der går ud på, at regeringen efter hans opfattelse bør fjerne sig mere fra det økonomisk uansvarlige støtteparti, Dansk Folkeparti, og i stedet søge samarbejde hen over midten om en total indskrænkning af velfærdssamfundet, som vi kender det i dag, til fordel for en politik, der tager højde for fremtidens økonomiske realiteter.

Den debat vil vi gerne med i hér på Nørre Djurs Net! I går bragte Jyllands Posten en positiv tilkendegivelse fra formanden for Kristeligt Folkeparti, og i dag følges dette op af en læser, som skriver:

”Forhåbentlig har alle konservative tænkt ligeså grundigt over tingene som deres leder Bendt Bendtsen, når han tilkendegiver, at Dansk Folkeparti repræsenterer økonomisk uansvarlighed, og at Venstre og Socialdemokratiet burde samarbejde for at gennemføre "et nationalt velfærdskompromis".

Det er noget, der passer godt ind i radikal tankegang. Ved at få socialdemokraterne og Danmarks såkaldt liberale parti til at samarbejde, er der, hvis det viser sig muligt, bygget bro mellem de vigtigste kræfter i dansk økonomi: arbejderbevægelsen og forretningslivet, lønmodtagere og erhvervsliv, inklusive både industri og landbrug.
Personligt så jeg gerne en masse fremadrettede forlig om nationaløkonomi og velfærd, der sandsynliggør, at de opstillede mål for 2010 kan holdes.

Mit eget parti har ressourcerne og evnerne, der skal til for at få et sådant samarbejde op at stå. Er B, K, A og V med i sådanne forlig, skal de nok holde i lang tid, også selvom de umiddelbart ikke kun indeholder populære vedtagelser.
Afmatningen i dansk økonomi skyldes ikke kun udenlandske faktorer, men også at finanspolitikken har været dårligt tilrettelagt igennem længere tid.”

Skrevet af Boye Haure økonom, cand. polit., C. F. Richs Vej 103 H, Frederiksberg, i Jyllands Posten d. 13. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam