Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Ansvarsforflygtigelse!!

Vi er i den heldige situation, at vi faktisk kan bringe en slags lokalt svar på Jan Petersens henvendelse.

Én af Venstes kommunalbestyrelsesmedlemmer i Nørre Djurs (og i øjeblikket medlem af Amtsrådet), Carlo F. Christensen fra Hedegård, har læst alle de forskellige skriverier i pressen, hvor bestyrelsen for den lukkede efterskole mere end antyder, at ministeriet skulle have en stor del af skylden for den ulykkelige udgang på sagen.
Det er faldet Carlo Christensen stærkt for brystet og har fået ham til at skrive følgende:

”Efterskolen FREMTIDSBROEN i betalingsstandsning!! Sørgeligt - mistede arbejdspladser - elever fra ind- og udland, der få dage før skolestart står i stresset og usikker situation. Århus Amt, der troede på kredsen bag Efterskolen og derfor tog en økonomisk risiko ved at sælge bygningerne til dem. Nørre Djurs Kommune, der stillede garanti for ca. 1,2 millioner kr. for at give et godt projekt en chance.
Leverandører og andre kreditorer, der nu sandsynligvis må se store tab i øjnene, meget beklageligt.
Ekstra sørgeligt er det, at en sådan oplevelse helt sikkert vil have den konsekvens, at når politikere næste gang bliver præsenteret for et interessant projekt, som kræver støtte og opbakning, ja så vil der i baghovedet være en forstærket tvivl, om det nu er forsvarligt at tage chancer med borgernes penge, p.g.a. oplevelsen med Efterskolen Fremtidsbroen.
Den konsekvens var måske til at leve med, men…!! At ”centrale kilder omkring efterskolen” kan tillade sig at mene, undervisningsministeriet er skurken, er totalt utilstedeligt.
Der sidder (og har siddet) en ledelse med ledelseserfaring og evnen til at kunne lave budget og regnskab. Bakket op af en bestyrelse med en bestyrelsesformand, Jørgen Lokdam, som er respekteret advokat. Sådanne kvalificerede personer har ladet elever og kreditorer sejle deres egen sø. J
Jeg håber, der er noget, der hedder bestyrelsesansvar over for bestyrelsesformanden.
Man har kendt økonomi og betingelser for statstilskud fra skolens start. Enhver med bare en smule kundskaber i simpel regning ville kunne se den økonomiske situation.
På det tidspunkt, hvor man havde elevtilmeldingerne til det nye skoleår, har skolens ledelse vidst, hvilke likviditetskrav der skulle opfyldes. At man så tillader sig at give ministeriet en del af skylden for konkursen, er simpelt hen for dårligt!! Ledelsen af Fremtidsbroen må stå ved sit ansvar!!!!”

Skrevet og indsendt til Nørre Djurs NetNyt af
Carlo F. Christensen,
Hedegaard,
Kommunalbestyrelsesmedlem i Nørre Djurs kommune

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam