Tak til
 






  
05/05 2023

Liv i Forsamlingshusene

Vi har nu igennem flere år været vant til, at kulturarrangementer i Nørre Djurs med underskudsgaranti er forbeholdt årets fire første måneder, hvor Kultur Raketten kører. Det bliver der nu vendt op og ned på med et nyt initiativ.


Vi kender allerede musikeren og ildsjælen Bo Jacobsen fra Emmelev som kunstnerisk leder af Kultur Raketten, men nu har han fået ”hul igennem” til en kulturel pengekasse, som gør det muligt at udvide udbuddet. For nogle måneder siden har han lagt en ansøgning ind hos Indenrigsministeriets Landdistriktspulje, og herfra har han nu fået tilsagn om støtte på i alt 60.000 kr.
Det nye projekt kalder han Liv i Forsamlingshusene, og meningen er nu, at en folkekær underholder skal optræde i et forsamlingshus i Nørre Djurs en gang om måneden, startende d. 29. august og sidste gang i november - 4 vidt forskellige ”snakkehoveder”, men med humoren som fællesnævner.

Første arrangement løber af stabelen i Fannerup Forsamlingshus med Victor Borges bror, den landskendte entertainer Simon Rosenbaum, som ”trækplaster”. Engang i september kan man opleve Jesper Klein i Rimsø, mens TV`s berømte ”havemand”, Søren Ryge Petersen, besøger Hemmed i oktober. I skrivende stund er det ikke helt klart, hvor den særdeles folkekære radiomand, Nis Boesdahl, skal underholde, men vi skal nok holde læserne underrettede hen ad vejen.
Ligesom med Kultur Raketten er det meningen, at arrangementerne helst skal hvile i sig selv økonomisk, og det kræver mellem 100 og 130 betalende til hvert arrangement. Selv om der altså er bevilget statslige penge, ligger de enkelte kunstnere i den dyre ende, men Nørre Djurs Kommune har lovet at dække et eventuelt underskud.
Til den lokale ”verdenspresse” udtaler Bo Jacobsen:

”Forsamlingshusene eksisterer overalt i landet, men mange steder sker der ikke meget. Med dette projekt vil vi gerne give en håndsrækning til forsamlingshusene og præsentere bred og underholdende kvalitet.”

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam