Tak til
 


  
29/07 2009

Børne- og ungdomskunstklubben går i luften

Yaac er kommet godt fra start – og nu går den i æteren. I disse dage kan der høres nyt om Mols-initiativet på DR – Kulturnyt.


Bente Elisabeth Endresen på Galleri Mols søgte – og fik – LAG støtte til at opbygge faciliteter til at starte en klub for maleglade børn og unge på Djursland. Den er nu kommet godt i gang – og entusiastiske unge maler ud den ene billedfantasi efter den anden.

I juni mødtes de maleglade hver lørdag på Galleri Mols og malede under vejledning af Bente Elisabeth Endresen.. I juli har Bente Elisabeth travlt med at holde åbent på Galleri Mols. Men de mest ivrige fik en ekstra maledag da DR kom forbi forleden med mikrofonen.
”Er her altid så stille” var journalistens første spørgsmål, da hun kom ind til de unge der dybt koncentrerede malede løs.

Bente Elisabeth fortæller, at det har været en ren fryd at følge de unges udfoldelser med maling og pensel. De er så ivrige og kreative. ”Min opgave er bare at skabe en plads i tid og rum hvor de unge uforstyrret kan fordybe sig i maleriet. Derved får de en måde at udtrykke sig på, en måde hvorpå de kan holde deres kreative åre åben.”

De unge udtrykker glæde ved at være sammen om denne interesse, og at kunne fordybe sig i fred og ro og med mulighed for at få gode råd. Deres billeder viser også en flot udvikling blot på den korte tid kunstklubben har været i gang.

Interesserede unge kan blive skrevet op til fremtidige maledage.
Se mere under www.yaac.dk eller www.benteelisabeth.dk . Se også under dr.dk/Kulturnyt.

Kilde: Bente Elisabeth Endresen

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam