Tak til
 


  
22/08 2008

OL-deltager har rødder i Grenaa

Den næsten 2 meter høje venstre back på det danske herrelandshold i håndbold, Mikkel Hansen, er nok det tætteste man kommer på at finde en OL-deltager med rødder i den grenaaensiske muld.

Af Henrik Dolmer

Det 20-årig stortalent, der netop har skrevet kontrakt med den europæiske topklub Barcelona, er født den 22. oktober 1987. Og den 197 cm høje venstreback har ikke sit talent for fremmede. Hans far er Flemming Hansen, gammel landsholdskæmpe for Helsingør. Flemming Hansen var også venstre back, og selv om Mikkel er lidt højere og slankere end farmand, ligner han i nærmest uhyggelig grad sin far i både kropssprog og spillestil. Og det er kort sagt en hugger med saft og kraft, som ikke skal have megen plads, før han scorer. Og så er det sådan set ligegyldigt om modstanderen er en europæisk topklub eller TMS Ringsted.

Farmor og farfar bor på Svalevej
Grenaa-forbindelsen finder man via Mikkels far, Flemming, som er født og opvokset i Grenaa og omegn. Forældrene hedder Edith og Jes Hansen, og de bor på Svalevej 20 i Grenaa. Der er med andre ord tale om Mikkels farmor og farfar. Flemming Hansen sled sine første håndboldsko i stykker i Hammelev IF. Talentet var åbenlyst, så han fortsatte til Grenaa IF, hvor han var en del af et meget stærkt herre-seniorhold, der spillede sine hjemmekampe i Grenaa-Hallen. Men også GIF var for lille en klub til at rumme Flemming Hansens talent. Istedet blev han op gennem 80’erne en nøglespiller på mesterholdet Helsingør i landets bedste række, hvilket førte til en fin landsholdskarriere også. Nu træder sønnen Mikkel så i faderens fodspor rent håndboldsmæssigt via sin optræden på det danske OL-landshold i håndbold. Han var egentlig kun udtaget som reserve - og måtte som sådan ikke overnatte i OL-byen i Beijing - men en blindtarmsbetændelse til stregspilleren Michael V. Knudsen banede vejen for hans indlemmelse i truppen, og han kvitterede da også med nogle flotte scoringer mod Korea i sin første kamp ved OL. En kamp som desværre blev tabt med cifrene 30-31. Et Mikkel Hansen-forsøg ved 30-30 blev reddet, hvorefter koreanerne løb ned og scorede sejrsmålet i den anden ende af banen.

Far Flemming har også oplevet et OL
Sidst et dansk herrelandshold i håndbold var med ved et OL var i Los Angeles i 1984, og det var sjovt nok med Mikkels far på holdet. Det var dengang herrelandsholdet spillede i bolsjestribede Hummel-dragter, hvilket gav dem tilnavnet »Bolsje-drengene«. Flemming Hansen kom dog ikke i kamp, og måtte således nøjes med at være OL-turist. En vanskæbne, som sønnen Mikkel så ud til at skulle dele med sit fædrene ophav, idet han jo kun blev udtaget som reserve til OL-truppen.
– Det er selvfølgelig på en lidt trist baggrund, at han er kommet ind på holdet, men det er selvsagt kæmpe-stort for ham at få lov til at spille i den olympiske håndboldturnering. Han var faktisk så skuffet over ikke at blive udtaget i første omgang, at han overvejede at takke nej til tilbuddet om at blive reserve. Men uanset hvad, så er der jo tale om en oplevelse for livet, så det kunne han alligevel ikke sige nej til - heldigvis da, fortæller farmor Edith Hansen.
Inden Michael V. Knudsens sygdom måtte han således finde sig i hver aften kl. 21.00 at blive kørt ud af OL-byen, idet han skulle overnatte på reservernes hotel, der ligger blot 750 meter fra OL-byen. Han måtte gerne spise og træne sammen med de andre i truppen i dagtimerne, men om aftenen var det så retur til hotellet udenfor OL-byen, hvor han blandt andre har hygget sig med Caroline Wozniacki’s far, Piotr Wozniacki.
– Dem, der har lavet de regler, har aldrig haft noget med håndbold at gøre. Det er helt sikkert. Han fik også kun lov til at være med i indmarchen, fordi Kasper Hvidt ikke ville være med til det. Tænk hvis han var blevet snydt for den oplevelse, blot fordi han var udtaget som reserve, siger en lettere harm farmor.

Har skrevet kontrakt med F. C. Barcelona
Mikkel Hansen kom til GOG-Svendborg TGI fra Virum Sorgenfri som 2. års junior, da han tog til Idrætsskolerne i Oure. Fra at være marginal-spiller som 18-årig ungdomslandsholdsspiller rykkede han til det at blive en bærende kraft på holdet på blot et år, og det stod hurtigt klart for alle håndboldinteresserede, at her var der et talent af de helt store. Det opdagede Barcelona på den hårde måde i en Champions League-kamp i Odense, hvor Mikkel stort set scorede efter behag. Det er der nu kommet en guldrandet kontrakt ud af, så efter sommerferien slutter Mikkel Hansen sig til Jesper Nøddesbo og Kasper Hvidt i Barcelonas stjernespækkede trup. At han også er godt på vej til at blive en bærende spiller på det danske herrelandshold er også hævet over enhver tvivl.

Bekymret farmor
– Vi håber naturligvis, at det går ham godt - både på landsholdet og i Spanien. Han er en dejlig dreng med begge ben plantet på jorden, så det skal nok gå, selv om man selvfølgelig godt kan være lidt bekymret for, om det er for tidligt. Men han er jo vant til at stå mere eller mindre på egne ben i forvejen, idet han jo har boet på Fyn i flere år nu, så det er slet ikke nyt for ham at være væk fra barndomshjemmets trygge rammer, slutter Edith Hansen.
Flemming Hansen flyttede i sin tid fra Grenaa til Sjælland for at gøre karriere i politiet. Han blev således ansat som ordensbetjent ved politiet i Helsingør i 1983, hvor han stadig er ansat den dag i dag. Dog ved kriminalpolitiet i stedet for ved ordenspolitiet. Han har tidligere trænet forskellige sjællanske divisions-hold, men har droppet trænergerningen for i stedet at bruge tid på at følge sønnens kometkarriere på håndboldbanerne. Så mon ikke der skal bestilles et par flybilletter til Barcelona i den kommende tid...

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam